Het onderzoek werd opgestart door de Britse financiële waakhond Financial Conduct Authority en bankenregulator Prudential Regulation Authority.

Jes Staley wordt ervan verdacht om getracht te hebben de identiteit te achterhalen van de auteur van een brief uit juni 2016, waarin blijk gegeven werd van ongerustheid over een kaderlid dat Barclays aangeworven had.

De raad van bestuur van de bank laat ter verdediging weten dat Staley er niet van op de hoogte was dat de Britse wet niet toestaat dat er gezocht wordt naar de identiteit van een klokkenluider. De bank benadrukt ook dat de klokkenluider niet geïndentificeerd werd.

Sancties

De bank heeft zelf al sancties opgelegd. Staley heeft een formele reprimande gekregen en moet een fiks deel van zijn bonus inleveren. Hij heeft zijn excuses aangeboden aan de raad van bestuur.

Hoeveel Staley precies moet inleveren van zijn variabele beloning, is nog niet duidelijk. Dat hangt onder meer af van de uitkomsten van de onderzoeken. Wel gaf de bank aan dat de verlaging "aanzienlijk" zal zijn.

Staley ontving volgens het jaarverslag van Barclays in 2016 een basissalaris van 1,2 miljoen pond. Met onder meer pensioenbetalingen en bonussen erbij kwam zijn totale beloningspakket vorig jaar op 4,2 miljoen pond.

Het onderzoek werd opgestart door de Britse financiële waakhond Financial Conduct Authority en bankenregulator Prudential Regulation Authority. Jes Staley wordt ervan verdacht om getracht te hebben de identiteit te achterhalen van de auteur van een brief uit juni 2016, waarin blijk gegeven werd van ongerustheid over een kaderlid dat Barclays aangeworven had. De raad van bestuur van de bank laat ter verdediging weten dat Staley er niet van op de hoogte was dat de Britse wet niet toestaat dat er gezocht wordt naar de identiteit van een klokkenluider. De bank benadrukt ook dat de klokkenluider niet geïndentificeerd werd. De bank heeft zelf al sancties opgelegd. Staley heeft een formele reprimande gekregen en moet een fiks deel van zijn bonus inleveren. Hij heeft zijn excuses aangeboden aan de raad van bestuur. Hoeveel Staley precies moet inleveren van zijn variabele beloning, is nog niet duidelijk. Dat hangt onder meer af van de uitkomsten van de onderzoeken. Wel gaf de bank aan dat de verlaging "aanzienlijk" zal zijn. Staley ontving volgens het jaarverslag van Barclays in 2016 een basissalaris van 1,2 miljoen pond. Met onder meer pensioenbetalingen en bonussen erbij kwam zijn totale beloningspakket vorig jaar op 4,2 miljoen pond.