Dat meldt De Tijd.

Het onderzoek spruit voort uit een klacht van sectorgenoot en concurrent UGC. Die volgde op de overname door Kinepolis van een gebouw aan de Guldenvlieslaan in Brussel, waar UGC zijn hoofdzetel en tien filmzalen heeft. Wie het gebouw aan Kinepolis heeft verkocht - en in hoeverre hij samenwerkte met de bioscoopgroep - is niet duidelijk.

Dankzij die transactie kreeg Kinepolis een van de hoofdgebouwen in handen van waaruit zijn belangrijkste concurrent opereert. Als verhuurder kreeg de bioscoopgroep ook het recht de jaarrekeningen van UGC België te bekijken.

De mededegingsautoriteit gaat na of deze transactie strookt met wetten en reglementen.

(Belga/RR)

Dat meldt De Tijd. Het onderzoek spruit voort uit een klacht van sectorgenoot en concurrent UGC. Die volgde op de overname door Kinepolis van een gebouw aan de Guldenvlieslaan in Brussel, waar UGC zijn hoofdzetel en tien filmzalen heeft. Wie het gebouw aan Kinepolis heeft verkocht - en in hoeverre hij samenwerkte met de bioscoopgroep - is niet duidelijk. Dankzij die transactie kreeg Kinepolis een van de hoofdgebouwen in handen van waaruit zijn belangrijkste concurrent opereert. Als verhuurder kreeg de bioscoopgroep ook het recht de jaarrekeningen van UGC België te bekijken.De mededegingsautoriteit gaat na of deze transactie strookt met wetten en reglementen.(Belga/RR)