De luchtvaartmaatschappij ging op 4 oktober 2001 failliet. Dat betekende het definitieve einde van de luchtvaartactiviteiten van George Gutelman. Tien jaar eerder was ook al zijn Transeuropean Airways (TEA) over de kop gegaan, met een put van 90 miljoen euro. Ook toen was er een gerechtelijk onderzoek, maar dat raakte door verjaring nooit voor de strafrechter. Gutelman schikte de zaak met de curator door hem 372.000 euro te betalen.

In 1997 startte Gutelman samen met de overleden Victor Hasson City Bird, dat na amper vier jaar ook over de kop ging. Begin 2004 werd Gutelman in deze zaak in voorlopige hechtenis genomen op beschuldiging van onder meer witwaspraktijken. Zo zou hij zich volgens de beschuldigingen onvermogend hebben gemaakt.

Gutelman was een schoolvriend van Jean Gol, de Waalse liberale toppoliticus die in 1995 overleed. Ook met Open Vld'er Herman De Croo onderhield hij goede relaties. Zo was De Croo bestuurder bij het beursgenoteerde en ook failliete City Bird Holding, de moedermaatschappij.

Gutelman, die teruggetrokken leeft en niet wilde reageren, is ook altijd een belangrijk figuur geweest in de Joodse en pro-Israëlische gemeenschap in Brussel. Zo vloog hij met TEA in 1984 Ethiopische joden in het grootste geheim naar Israël. Door het Brusselse parket werd hij in diezelfde periode verbonden aan Israëlische wapenleveringen aan Iran. Wapenleveringen die grotendeels via Brusselse wapenhandelaars verliepen zoals Jacques Monsieur en Georges Drouviotis.

WVD

De luchtvaartmaatschappij ging op 4 oktober 2001 failliet. Dat betekende het definitieve einde van de luchtvaartactiviteiten van George Gutelman. Tien jaar eerder was ook al zijn Transeuropean Airways (TEA) over de kop gegaan, met een put van 90 miljoen euro. Ook toen was er een gerechtelijk onderzoek, maar dat raakte door verjaring nooit voor de strafrechter. Gutelman schikte de zaak met de curator door hem 372.000 euro te betalen. In 1997 startte Gutelman samen met de overleden Victor Hasson City Bird, dat na amper vier jaar ook over de kop ging. Begin 2004 werd Gutelman in deze zaak in voorlopige hechtenis genomen op beschuldiging van onder meer witwaspraktijken. Zo zou hij zich volgens de beschuldigingen onvermogend hebben gemaakt. Gutelman was een schoolvriend van Jean Gol, de Waalse liberale toppoliticus die in 1995 overleed. Ook met Open Vld'er Herman De Croo onderhield hij goede relaties. Zo was De Croo bestuurder bij het beursgenoteerde en ook failliete City Bird Holding, de moedermaatschappij. Gutelman, die teruggetrokken leeft en niet wilde reageren, is ook altijd een belangrijk figuur geweest in de Joodse en pro-Israëlische gemeenschap in Brussel. Zo vloog hij met TEA in 1984 Ethiopische joden in het grootste geheim naar Israël. Door het Brusselse parket werd hij in diezelfde periode verbonden aan Israëlische wapenleveringen aan Iran. Wapenleveringen die grotendeels via Brusselse wapenhandelaars verliepen zoals Jacques Monsieur en Georges Drouviotis. WVD