Bedrijfswoordvoerder Philippe Van Wassenhove bevestigt het nieuws, maar geeft verder geen details over de agenda.

Bij Lanxess loopt al sinds begin maart een staking uit onvrede met de onderhandelingen over de te vernieuwen collectieve arbeidsovereenkomst (cao) in het chemiebedrijf. De ondernemingsraad op donderdag 3 april heeft volgens Van Wassenhove 'niet meteen' te maken met de lopende staking.

"Er is een uitnodiging opgehangen voor een bijzondere ondernemingsraad in het kader van cao 24 (die collectieve ontslagen regelt, red.), maar meer weten we nog niet", zegt Inge Paeshuys, secretaris voor de christelijke vakbond ACV. "We zullen zien wat ze te vertellen hebben." Het is volgens haar nog nooit gezien dat er een bijzondere ondernemingsraad wordt aangekondigd tijdens een lopende staking.

Lanxess Rubber nv heeft 425 werknemers in dienst. (Belga/BO)

Bedrijfswoordvoerder Philippe Van Wassenhove bevestigt het nieuws, maar geeft verder geen details over de agenda. Bij Lanxess loopt al sinds begin maart een staking uit onvrede met de onderhandelingen over de te vernieuwen collectieve arbeidsovereenkomst (cao) in het chemiebedrijf. De ondernemingsraad op donderdag 3 april heeft volgens Van Wassenhove 'niet meteen' te maken met de lopende staking. "Er is een uitnodiging opgehangen voor een bijzondere ondernemingsraad in het kader van cao 24 (die collectieve ontslagen regelt, red.), maar meer weten we nog niet", zegt Inge Paeshuys, secretaris voor de christelijke vakbond ACV. "We zullen zien wat ze te vertellen hebben." Het is volgens haar nog nooit gezien dat er een bijzondere ondernemingsraad wordt aangekondigd tijdens een lopende staking. Lanxess Rubber nv heeft 425 werknemers in dienst. (Belga/BO)