Woensdagochtend legden de werknemers bij Opel het werk neer uit ongenoegen over de manier waarop de directie communiceert over het sociaal plan. Ook de late ploeg sloot zich bij het protest aan, waardoor de band ook na 14 uur stil bleef liggen. Na de middag zaten vakbonden en directie samen rond de tafel om het probleem te bespreken.

"Voorlopig zonder succes", zegt Van Grinsven. "Enerzijds erkennen ze wel dat hun communicatie niet optimaal is, maar tegelijkertijd houden ze vol dat de onrust enkel gebaseerd is op foute interpretaties."

Een argument dat onvoldoende is voor de bonden. Zij eisen duidelijke en eenduidige communicatie rond het sociaal plan, dat vorige week werd goedgekeurd, en de precieze gevolgen voor de werknemers. Woensdagavond worden de onderhandelingen hervat met een sociaal bemiddelaar.

Woensdagochtend legden de werknemers bij Opel het werk neer uit ongenoegen over de manier waarop de directie communiceert over het sociaal plan. Ook de late ploeg sloot zich bij het protest aan, waardoor de band ook na 14 uur stil bleef liggen. Na de middag zaten vakbonden en directie samen rond de tafel om het probleem te bespreken. "Voorlopig zonder succes", zegt Van Grinsven. "Enerzijds erkennen ze wel dat hun communicatie niet optimaal is, maar tegelijkertijd houden ze vol dat de onrust enkel gebaseerd is op foute interpretaties." Een argument dat onvoldoende is voor de bonden. Zij eisen duidelijke en eenduidige communicatie rond het sociaal plan, dat vorige week werd goedgekeurd, en de precieze gevolgen voor de werknemers. Woensdagavond worden de onderhandelingen hervat met een sociaal bemiddelaar.