Topman Gérard Lavinay ondernam twee weken geleden een regionale ronde waarbij alle bedreigde Carrefour-vestigingen besproken werden met de vakbonden. Na afloop verklaarde Lavinay veel te hebben opgestoken van de voorstellen die het personeel deed en beloofde hij zijn plannen te zullen herbekijken.

De Carrefour-directie gaf zichzelf een week de tijd om te evalueren of het aantal te sluiten winkels niet kon worden teruggedrongen.

In het oorspronkelijke plan moesten 21 winkels dicht en zouden minstens 1.672 werknemers hun baan verliezen.
Intussen hebben de personeelsleden van de met sluiting bedreigde Carrefour in Eupen donderdag het werk neergelegd.

Afgevaardigde Christian Nyssen van SETCA zegt dat "het vandaag gedaan is, er is geen hoop meer". In de vestiging vindt momenteel een personeelsvergadering plaats waar beslist zal worden of het personeel al dan niet tot en met dinsdag het werk neer zal leggen.

Topman Gérard Lavinay ondernam twee weken geleden een regionale ronde waarbij alle bedreigde Carrefour-vestigingen besproken werden met de vakbonden. Na afloop verklaarde Lavinay veel te hebben opgestoken van de voorstellen die het personeel deed en beloofde hij zijn plannen te zullen herbekijken. De Carrefour-directie gaf zichzelf een week de tijd om te evalueren of het aantal te sluiten winkels niet kon worden teruggedrongen. In het oorspronkelijke plan moesten 21 winkels dicht en zouden minstens 1.672 werknemers hun baan verliezen. Intussen hebben de personeelsleden van de met sluiting bedreigde Carrefour in Eupen donderdag het werk neergelegd. Afgevaardigde Christian Nyssen van SETCA zegt dat "het vandaag gedaan is, er is geen hoop meer". In de vestiging vindt momenteel een personeelsvergadering plaats waar beslist zal worden of het personeel al dan niet tot en met dinsdag het werk neer zal leggen.