De onafhankelijke bestuurders van Telenet wijzen het vrijwillige en voorwaardelijke bod van Liberty Global op Telenet af.
In een persmededeling blijven de onafhankelijke bestuurders van Telenet erbij dat het bod van 35 euro "onvoldoende de waarde van de vennootschap en haar vooruitzichten" weergeeft. Zij zouden een bod "tussen 39 en 40 euro" aanbevelen.

De bestuurders willen wel "constructief" met Liberty Global blijven samenwerken.

Tussen 37 en 42 euroDe onafhankelijke bestuurders die het advies geven, zijn Alex Brabers, Michel Delloye, Julien De Wilde en voorzitter Frank Donck. Ze verwijzen naar de waardering tussen 37 en 42 euro die de onafhankelijke expert Lazard, die ze zelf hebben aangesteld, op het aandeel plakt.

"Op basis van, onder andere, onze grondige analyse en extern advies menen wij dat de Biedprijs Telenet aanzienlijk onderwaardeert. Wij kunnen het bod daarom niet aanbevelen", laat Telenet-voorzitter Frank Donck weten.

Lazard stelt dat Liberty Global een controlepremie van 20 procent hoort te betalen boven op zijn bod op de uitstaande aandelen en warrants van Telenet. Dat is volgens de expert gebruikelijk bij dat soort transacties.

Lazard verwijst daarvoor naar enkele tientallen vrijwillige uitkoopbiedingen van minderheidsaandeelhouders in de voorbije jaren, onder meer het bod van Couckinvest op Omega Pharma. De controlepremie zou de waarde van het bod op 37 tot 40 euro per aandeel brengen.

Verder wijst Lazard op de mening van elf aandelenanalisten, die hun koersdoel niet op de prijs van het uitkoopbod legden. Dat lag gemiddeld op 38,8 euro. De mediaan - de waardering die in het midden van de groep waarderingen ligt - lag op 40 euro.

Lazard vindt ook dat de waarde van Telenet zo kort mogelijk voor de publicatie van de prospectus moet worden bepaald. Dat wil zeggen op 5 december en niet op 19 september, zoals Liberty Global doet.

Bovendien houdt Liberty Global geen rekening met de bedrijfskasstroom-multiplicatoren die op de beurs worden betaald voor soortgelijke bedrijvendistributeurs, in het bijzonder voor het Nederlandse Ziggo.

Liberty Global sluit zijn bod op de uitstaande aandelen en warrants van Telenet af op 11 januari om 16 uur. De geboden 35 euro ligt 12,5 procent boven de slotkoers van Telenet op 19 september.

De onafhankelijke bestuurders van Telenet wijzen het vrijwillige en voorwaardelijke bod van Liberty Global op Telenet af. In een persmededeling blijven de onafhankelijke bestuurders van Telenet erbij dat het bod van 35 euro "onvoldoende de waarde van de vennootschap en haar vooruitzichten" weergeeft. Zij zouden een bod "tussen 39 en 40 euro" aanbevelen. De bestuurders willen wel "constructief" met Liberty Global blijven samenwerken. Tussen 37 en 42 euroDe onafhankelijke bestuurders die het advies geven, zijn Alex Brabers, Michel Delloye, Julien De Wilde en voorzitter Frank Donck. Ze verwijzen naar de waardering tussen 37 en 42 euro die de onafhankelijke expert Lazard, die ze zelf hebben aangesteld, op het aandeel plakt. "Op basis van, onder andere, onze grondige analyse en extern advies menen wij dat de Biedprijs Telenet aanzienlijk onderwaardeert. Wij kunnen het bod daarom niet aanbevelen", laat Telenet-voorzitter Frank Donck weten. Lazard stelt dat Liberty Global een controlepremie van 20 procent hoort te betalen boven op zijn bod op de uitstaande aandelen en warrants van Telenet. Dat is volgens de expert gebruikelijk bij dat soort transacties. Lazard verwijst daarvoor naar enkele tientallen vrijwillige uitkoopbiedingen van minderheidsaandeelhouders in de voorbije jaren, onder meer het bod van Couckinvest op Omega Pharma. De controlepremie zou de waarde van het bod op 37 tot 40 euro per aandeel brengen. Verder wijst Lazard op de mening van elf aandelenanalisten, die hun koersdoel niet op de prijs van het uitkoopbod legden. Dat lag gemiddeld op 38,8 euro. De mediaan - de waardering die in het midden van de groep waarderingen ligt - lag op 40 euro. Lazard vindt ook dat de waarde van Telenet zo kort mogelijk voor de publicatie van de prospectus moet worden bepaald. Dat wil zeggen op 5 december en niet op 19 september, zoals Liberty Global doet. Bovendien houdt Liberty Global geen rekening met de bedrijfskasstroom-multiplicatoren die op de beurs worden betaald voor soortgelijke bedrijvendistributeurs, in het bijzonder voor het Nederlandse Ziggo. Liberty Global sluit zijn bod op de uitstaande aandelen en warrants van Telenet af op 11 januari om 16 uur. De geboden 35 euro ligt 12,5 procent boven de slotkoers van Telenet op 19 september.