Volgens De Tijd voert Omega Pharma gesprekken om de beurs te verlaten maar de gesprekken zitten nog in een pril stadium. De betrokken partijen zouden nog zeker geen overeenstemming hebben bereikt over een overnameprijs.

De oprichter, bezieler en topman van Omega Pharma, Marc Coucke, zou als manager en aandeelhouder aan boord blijven. "Omega Pharma houdt regelmatig strategische en informele denkoefeningen waar nooit verder commentaar op wordt gegeven", reageert hij.

De topman bezit via Couckinvest 30,01 procent van Omega Pharma. Het bedrijf heeft 3,6 pct eigen aandelen in handen en de vermogensbeheerder Capital Research Group 5,1 pct. De rest van het kapitaal (61,3 pct) zit bij het publiek.

De naam van het Nederlandse private-equityfonds Waterland wordt geciteerd als betrokken partij. Bij het private-equityfonds reageert men ontwijkend. Gezien de bedragen waarover sprake, valt het volgens De Tijd niet uit te sluiten dat ook andere investeerders aan boord komen. Waterland zit volgens de krant in de laatste rechte lijn voor het ophalen van vers geld voor een nieuw fonds.

Volgens bronnen in de private-equitysector zou Waterland ongeveer 1 miljard euro verse middelen ophalen. Waarom Omega Pharma van de beurs zou vertrekken, is niet bekend. Mogelijk heeft het volgens De Tijd te maken met het feit dat het bedrijf in een ware roetsjbaan verzeild geraakt elke keer dat het met iets beter of iets slechter nieuws komt dan wat de analisten verwachtten.

Omstreeks 11u30 schiet het Omega-aandeel op Euronext Brussel 9,3 procent hoger tot 34,9 euro.

(Belga)

Volgens De Tijd voert Omega Pharma gesprekken om de beurs te verlaten maar de gesprekken zitten nog in een pril stadium. De betrokken partijen zouden nog zeker geen overeenstemming hebben bereikt over een overnameprijs. De oprichter, bezieler en topman van Omega Pharma, Marc Coucke, zou als manager en aandeelhouder aan boord blijven. "Omega Pharma houdt regelmatig strategische en informele denkoefeningen waar nooit verder commentaar op wordt gegeven", reageert hij. De topman bezit via Couckinvest 30,01 procent van Omega Pharma. Het bedrijf heeft 3,6 pct eigen aandelen in handen en de vermogensbeheerder Capital Research Group 5,1 pct. De rest van het kapitaal (61,3 pct) zit bij het publiek. De naam van het Nederlandse private-equityfonds Waterland wordt geciteerd als betrokken partij. Bij het private-equityfonds reageert men ontwijkend. Gezien de bedragen waarover sprake, valt het volgens De Tijd niet uit te sluiten dat ook andere investeerders aan boord komen. Waterland zit volgens de krant in de laatste rechte lijn voor het ophalen van vers geld voor een nieuw fonds. Volgens bronnen in de private-equitysector zou Waterland ongeveer 1 miljard euro verse middelen ophalen. Waarom Omega Pharma van de beurs zou vertrekken, is niet bekend. Mogelijk heeft het volgens De Tijd te maken met het feit dat het bedrijf in een ware roetsjbaan verzeild geraakt elke keer dat het met iets beter of iets slechter nieuws komt dan wat de analisten verwachtten. Omstreeks 11u30 schiet het Omega-aandeel op Euronext Brussel 9,3 procent hoger tot 34,9 euro. (Belga)