Meermans benadrukt dat zijn vertrek los staat van dat van Georges De Vos, de operationeel directeur van Omega Pharma. Het vertrek van De Vos, die nog geen anderhalf jaar geleden werd benoemd tot COO, raakte het voorbije weekend bekend. Officieel heet het dat hij opstapt in onderling overleg, maar sommige bronnen zeggen dat hij moest vertrekken.

Meermans wordt bij Reckitt Benckiser vanuit Londen wereldwijd commercieel verantwoordelijk voor de categorie Health en Well-being. Daarbij moet hij onder meer instaan voor de integratie van Durex (condooms) en Scholl (voetverzorging), merken die Reckitt vorig jaar verwierf via de overname van de groep SSL International.

"Een grote uitdaging én ik kan weer internationaal werken", zegt Meermans aan Trends. "Er is binnen de sector een sterke consolidatie aan de gang, waarbij Reckitt een heel belangrijke rol speelt." Voor de periode Omega Pharma was Meermans 12 jaar actief bij Procter & Gamble. Hij was er 5 jaar commercieel directeur, waarvan drie jaar in België en twee jaar in Scandinavië.

Be.L.

Meermans benadrukt dat zijn vertrek los staat van dat van Georges De Vos, de operationeel directeur van Omega Pharma. Het vertrek van De Vos, die nog geen anderhalf jaar geleden werd benoemd tot COO, raakte het voorbije weekend bekend. Officieel heet het dat hij opstapt in onderling overleg, maar sommige bronnen zeggen dat hij moest vertrekken. Meermans wordt bij Reckitt Benckiser vanuit Londen wereldwijd commercieel verantwoordelijk voor de categorie Health en Well-being. Daarbij moet hij onder meer instaan voor de integratie van Durex (condooms) en Scholl (voetverzorging), merken die Reckitt vorig jaar verwierf via de overname van de groep SSL International. "Een grote uitdaging én ik kan weer internationaal werken", zegt Meermans aan Trends. "Er is binnen de sector een sterke consolidatie aan de gang, waarbij Reckitt een heel belangrijke rol speelt." Voor de periode Omega Pharma was Meermans 12 jaar actief bij Procter & Gamble. Hij was er 5 jaar commercieel directeur, waarvan drie jaar in België en twee jaar in Scandinavië. Be.L.