De nieuwe entiteit komt voor 60 procent in handen van de aandeelhouders van Deutsche Börse en voor 40 procent in handen van de aandeelhouders van NYSE Euronext. Elk aandeel Deutsche Börse wordt omgeruild tegen een aandeel van de fusiegroep, terwijl elk aandeel NYSE Euronext 0,47 nieuwe aandelen waard is.

De fusiegroep wordt ondergebracht in een Nederlandse holdingstructuur met twee hoofdzetels: in New York en in Frankfurt. De fusie komt dinsdag niet als een verrassing, aangezien beide beursgroepen vorige week al hun plannen tot krachtenbundeling hadden bekendgemaakt.

Duncan Niederauer, de huidige topman van de trans-Atlantische beurs NYSE Euronext, komt aan het hoofd van de nieuwe groep te staan, terwijl de topman van Deutsche Börse, Reto Francioni, voorzitter wordt. Deutsche Börse krijgt tien van de zeventien zitjes in de raad van bestuur.

De naam van de nieuwe groep is op dit moment nog niet bekend. De fusie moet wel nog de goedkeuring krijgen van de aandeelhouders en van de verschillende concurrentieautoriteiten. Verwacht wordt dat de fusie tegen eind 2011 wordt afgerond.

Deutsche Börse baat de beurs van Frankfurt uit, NYSE Euronext die van New York, Brussel, Amsterdam, Lissabon en Parijs.

De nieuwe entiteit komt voor 60 procent in handen van de aandeelhouders van Deutsche Börse en voor 40 procent in handen van de aandeelhouders van NYSE Euronext. Elk aandeel Deutsche Börse wordt omgeruild tegen een aandeel van de fusiegroep, terwijl elk aandeel NYSE Euronext 0,47 nieuwe aandelen waard is. De fusiegroep wordt ondergebracht in een Nederlandse holdingstructuur met twee hoofdzetels: in New York en in Frankfurt. De fusie komt dinsdag niet als een verrassing, aangezien beide beursgroepen vorige week al hun plannen tot krachtenbundeling hadden bekendgemaakt. Duncan Niederauer, de huidige topman van de trans-Atlantische beurs NYSE Euronext, komt aan het hoofd van de nieuwe groep te staan, terwijl de topman van Deutsche Börse, Reto Francioni, voorzitter wordt. Deutsche Börse krijgt tien van de zeventien zitjes in de raad van bestuur. De naam van de nieuwe groep is op dit moment nog niet bekend. De fusie moet wel nog de goedkeuring krijgen van de aandeelhouders en van de verschillende concurrentieautoriteiten. Verwacht wordt dat de fusie tegen eind 2011 wordt afgerond.Deutsche Börse baat de beurs van Frankfurt uit, NYSE Euronext die van New York, Brussel, Amsterdam, Lissabon en Parijs.