De mijnbouw- en metalengroep Nyrstar Nyrstar aanvaardt de kandidatuur van Christopher Cox als niet-uitvoerende bestuurder, maar vindt dat Martyn Konig te sterke banden heeft met Trafigura om als onafhankelijk bestuurder te zetelen.

Nyrstar meldt in een persbericht dat de agenda voor de jaarlijkse algemene vergadering op 29 april wordt aangepast.

De raad van bestuur raadt aandeelhouders aan niet voor de benoeming van Konig te stemmen, en stelt voor om Karel Vinck te herbenoemen. Dat gebeurt op voorstel van Umicore, een Nyrstar-aandeelhouder met dik 3 procent van de aandelen.

Wat betreft de benoeming van Christopher Cox als niet-uitvoerend bestuurder, raadt Nyrstar zijn aandeelhouders aan om in te stemmen "althans indien Trafigura haar voorstel wijzigt in die zin dat de heer Cox enkel benoemd wordt als niet-uitvoerend niet-onafhankelijk bestuurder zo lang als Trafigura minstens 15 procent van de aandelen aanhoudt".

De benoeming van Konig wordt niet gesteund.

De raad van bestuur van Nyrstar merkt op dat Konig Chief Investment Officer is bij T Wealth Management, een verbonden vennootschap van Trafigura. Konig "heeft zeer sterke banen en verhoudingen met Trafigura en verschillende leden van haar uitvoerend management", luidt het.

Volgens het Belgisch recht mag een onafhankelijk bestuurder geen aandeelhouder vertegenwoordigen die 10 procent of meer van de aandelen van het bedrijf aanhoudt. (Belga/BO)

De mijnbouw- en metalengroep Nyrstar Nyrstar aanvaardt de kandidatuur van Christopher Cox als niet-uitvoerende bestuurder, maar vindt dat Martyn Konig te sterke banden heeft met Trafigura om als onafhankelijk bestuurder te zetelen. Nyrstar meldt in een persbericht dat de agenda voor de jaarlijkse algemene vergadering op 29 april wordt aangepast. De raad van bestuur raadt aandeelhouders aan niet voor de benoeming van Konig te stemmen, en stelt voor om Karel Vinck te herbenoemen. Dat gebeurt op voorstel van Umicore, een Nyrstar-aandeelhouder met dik 3 procent van de aandelen. Wat betreft de benoeming van Christopher Cox als niet-uitvoerend bestuurder, raadt Nyrstar zijn aandeelhouders aan om in te stemmen "althans indien Trafigura haar voorstel wijzigt in die zin dat de heer Cox enkel benoemd wordt als niet-uitvoerend niet-onafhankelijk bestuurder zo lang als Trafigura minstens 15 procent van de aandelen aanhoudt". De benoeming van Konig wordt niet gesteund. De raad van bestuur van Nyrstar merkt op dat Konig Chief Investment Officer is bij T Wealth Management, een verbonden vennootschap van Trafigura. Konig "heeft zeer sterke banen en verhoudingen met Trafigura en verschillende leden van haar uitvoerend management", luidt het. Volgens het Belgisch recht mag een onafhankelijk bestuurder geen aandeelhouder vertegenwoordigen die 10 procent of meer van de aandelen van het bedrijf aanhoudt. (Belga/BO)