De operatie past in de stroomlijning van de managementfuncties en andere administratieve functies in het Zwitserse Zürich.

Eerder dit jaar maakte Nyrstar, de grootste producent van zink ter wereld, bekend dat het zijn kantoor in Londen sluit en het management verhuist naar Zürich.

Nadien heeft het bedrijf de evaluatie gemaakt om na te gaan welke overige bedrijfsfuncties nog gecentraliseerd kunnen worden in de Zwitserse stad. Daaruit blijkt dat in Balen, waar Nyrstar naast zijn grootste zinksmelter ook zijn hoofdzetel heeft, 50 banen in commerciële, financiële en administratieve functies geschrapt kunnen worden.

Bedoeling is de operatie nog voor de zomer te realiseren.

De operatie past in de stroomlijning van de managementfuncties en andere administratieve functies in het Zwitserse Zürich. Eerder dit jaar maakte Nyrstar, de grootste producent van zink ter wereld, bekend dat het zijn kantoor in Londen sluit en het management verhuist naar Zürich. Nadien heeft het bedrijf de evaluatie gemaakt om na te gaan welke overige bedrijfsfuncties nog gecentraliseerd kunnen worden in de Zwitserse stad. Daaruit blijkt dat in Balen, waar Nyrstar naast zijn grootste zinksmelter ook zijn hoofdzetel heeft, 50 banen in commerciële, financiële en administratieve functies geschrapt kunnen worden. Bedoeling is de operatie nog voor de zomer te realiseren.