De uitbater van die mijn is bankroet, maar donderdag raakte bekend dat er een kandidaat-overnemer is.

Nyrstar lijkt de hoop op een hervatting van de leveringen te hebben opgegeven. De afschrijving heeft geen noemenswaardige operationele impact op het bedrijf, luidt het in een persbericht.

"Nyrstar blijft zich aan alle betreffende convenanten en financiële afspraken houden." Beleggers reageren positief: het aandeel koerst een uur na de start van de handel bijna 3 procent hoger. Een aandeel van het mijnbouwbedrijf is vandaag 3,27 euro waard. (Belga/NS)

De uitbater van die mijn is bankroet, maar donderdag raakte bekend dat er een kandidaat-overnemer is. Nyrstar lijkt de hoop op een hervatting van de leveringen te hebben opgegeven. De afschrijving heeft geen noemenswaardige operationele impact op het bedrijf, luidt het in een persbericht. "Nyrstar blijft zich aan alle betreffende convenanten en financiële afspraken houden." Beleggers reageren positief: het aandeel koerst een uur na de start van de handel bijna 3 procent hoger. Een aandeel van het mijnbouwbedrijf is vandaag 3,27 euro waard. (Belga/NS)