Hoe Nyrstar de investering zal finacieren, is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. "Nyrstar bekijkt momenteel financieringsmogelijkheden zoals streamingovereenkomsten, voorafbetaling van metalen, industriële partnerschappen, hybride obligaties en/of andere vormen van deelname door aandeelhouders," luidt het.

De investering moet 25 projecten ondersteunen, waarbij geen enkele investering meer dan 50 miljoen euro zou bedragen. Verwacht wordt dat de opeenvolgende investeringen vanaf begin 2014 leiden tot hogere inkomsten tegen het einde van 2014. De volledige investering zou een intern rendement, na belastingen, van 25 tot 30 procent moeten opleveren als er vanaf begin 2014 geïnvesteerd wordt. De transformatie zou begin 2017 afgerond worden.

Een eerste investering in het kader van de transformatie van de zinksmelterijen is de aankoop van de afrookinstallatie, die zinkoxide produceert, van Eras Metal in het Noorse Hoyanger voor 5 miljoen euro. Nyrstar zal er ook twee miljoen euro extra investeren en verwacht de aankoop eind november af te ronden.

Concreet identificeerde Nyrstar met de strategische beoordeling een 'aanzienlijke hoeveelheid niet-gerealiseerde waarde' in het toevoermateriaal dat het beheert via het concentraat dat de mijnen produceren, het residu van zinksmelters en de historische bekkens aan de smelters. Die waarde kan het bedrijf benutten via de transformatie van de smeltactiviteiten en de vorig jaar aangekondigde herontwikkeling van de loodsmelter in het Australische Port Pirie. (Belga/BO)

Hoe Nyrstar de investering zal finacieren, is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. "Nyrstar bekijkt momenteel financieringsmogelijkheden zoals streamingovereenkomsten, voorafbetaling van metalen, industriële partnerschappen, hybride obligaties en/of andere vormen van deelname door aandeelhouders," luidt het.De investering moet 25 projecten ondersteunen, waarbij geen enkele investering meer dan 50 miljoen euro zou bedragen. Verwacht wordt dat de opeenvolgende investeringen vanaf begin 2014 leiden tot hogere inkomsten tegen het einde van 2014. De volledige investering zou een intern rendement, na belastingen, van 25 tot 30 procent moeten opleveren als er vanaf begin 2014 geïnvesteerd wordt. De transformatie zou begin 2017 afgerond worden. Een eerste investering in het kader van de transformatie van de zinksmelterijen is de aankoop van de afrookinstallatie, die zinkoxide produceert, van Eras Metal in het Noorse Hoyanger voor 5 miljoen euro. Nyrstar zal er ook twee miljoen euro extra investeren en verwacht de aankoop eind november af te ronden. Concreet identificeerde Nyrstar met de strategische beoordeling een 'aanzienlijke hoeveelheid niet-gerealiseerde waarde' in het toevoermateriaal dat het beheert via het concentraat dat de mijnen produceren, het residu van zinksmelters en de historische bekkens aan de smelters. Die waarde kan het bedrijf benutten via de transformatie van de smeltactiviteiten en de vorig jaar aangekondigde herontwikkeling van de loodsmelter in het Australische Port Pirie. (Belga/BO)