Aandeelhouders kunnen vanaf vrijdag 25 februari per tien bestaande aandelen zeven nieuwe aandelen kopen tegen een inkoopbedrag van zeven euro per aandeel. Woensdag stond het aandeel van Nyrstar bij slotkoers 11,39 euro genoteerd. Dat is 39 procent meer.

De kapitaalverhoging bij Nyrstar werd al in november 2010 aangekondigd. CEO Roland Junck wil de zinkgroep op die manier de noodzakelijke financiële slagkracht geven om Nyrstar om te vormen van een zinksmelter tot een geïntegreerde zinkgroep.

Eind 2010 kondigde Nyrstar ook de overname van het Canadese Farallon Mining aan. Door over eigen mijnen te beschikken, wil de groep de grondstoffenbevoorrading voor de eigen zinkfabrieken veilig stellen.

Het zinksmeltbedrijf produceerde in 2010 een recordproductie zinkmetaal van 1,08 miljoen ton op jaarbasis.

Aandeelhouders kunnen vanaf vrijdag 25 februari per tien bestaande aandelen zeven nieuwe aandelen kopen tegen een inkoopbedrag van zeven euro per aandeel. Woensdag stond het aandeel van Nyrstar bij slotkoers 11,39 euro genoteerd. Dat is 39 procent meer. De kapitaalverhoging bij Nyrstar werd al in november 2010 aangekondigd. CEO Roland Junck wil de zinkgroep op die manier de noodzakelijke financiële slagkracht geven om Nyrstar om te vormen van een zinksmelter tot een geïntegreerde zinkgroep.Eind 2010 kondigde Nyrstar ook de overname van het Canadese Farallon Mining aan. Door over eigen mijnen te beschikken, wil de groep de grondstoffenbevoorrading voor de eigen zinkfabrieken veilig stellen. Het zinksmeltbedrijf produceerde in 2010 een recordproductie zinkmetaal van 1,08 miljoen ton op jaarbasis.