Headhunter Egon Zehnder is recent de zoektocht naar kandidaat-ceo's gestart, maar het postbedrijf zegt geen mandaat gegeven te hebben. Dat schrijven de Mediahuis-kranten woensdag.

De Romrée werd ­beschouwd als een toekomstige ceo van bpost. Bijna drie jaar geleden ging hij er aan de slag als financieel directeur, vervolgens werd hij directeur mail en begin dit jaar zond het bedrijf hem naar de VS om er de Amerikaanse dochter Radial te leiden.

Intern heeft De Romrée al tien dagen geleden laten weten dat hij niet langer bij bpost wenst te ­blijven. Hij had in toenemende ­mate problemen met de manier waarop ceo Jean-Paul Van Aver­maet het overheidsbedrijf leidt. Hoewel hij al tien dagen geleden zijn ontslag indiende, communiceerde bpost nog niet over het vertrek. Bpost-topman Van Avermaet wordt verdacht van kartelvorming en verboden marktafspraken bij zijn vorige werkgever. Sommige inbreuken zijn ook strafrechtelijk vervolgbaar.

Het ­onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft voor de ceo en diens bedrijf de meest verregaande gevolgen. Van Avermaet kan niet meer naar de VS reizen, omdat hij riskeert opgepakt te worden voor verhoor door de FBI.

Nog volgens de Mediahuis-kranten is bpost de zoektocht naar een nieuwe ceo al gestart. Headhunter Egon Zehnder heeft verschillende managers bevraagd of ze zich kandidaat willen stellen voor de post van bpost-ceo. De woordvoerster van bpost ontkent echter dat er een mandaag gegeven is aan Egon Zehnder.

Headhunter Egon Zehnder is recent de zoektocht naar kandidaat-ceo's gestart, maar het postbedrijf zegt geen mandaat gegeven te hebben. Dat schrijven de Mediahuis-kranten woensdag.De Romrée werd ­beschouwd als een toekomstige ceo van bpost. Bijna drie jaar geleden ging hij er aan de slag als financieel directeur, vervolgens werd hij directeur mail en begin dit jaar zond het bedrijf hem naar de VS om er de Amerikaanse dochter Radial te leiden. Intern heeft De Romrée al tien dagen geleden laten weten dat hij niet langer bij bpost wenst te ­blijven. Hij had in toenemende ­mate problemen met de manier waarop ceo Jean-Paul Van Aver­maet het overheidsbedrijf leidt. Hoewel hij al tien dagen geleden zijn ontslag indiende, communiceerde bpost nog niet over het vertrek. Bpost-topman Van Avermaet wordt verdacht van kartelvorming en verboden marktafspraken bij zijn vorige werkgever. Sommige inbreuken zijn ook strafrechtelijk vervolgbaar. Het ­onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft voor de ceo en diens bedrijf de meest verregaande gevolgen. Van Avermaet kan niet meer naar de VS reizen, omdat hij riskeert opgepakt te worden voor verhoor door de FBI. Nog volgens de Mediahuis-kranten is bpost de zoektocht naar een nieuwe ceo al gestart. Headhunter Egon Zehnder heeft verschillende managers bevraagd of ze zich kandidaat willen stellen voor de post van bpost-ceo. De woordvoerster van bpost ontkent echter dat er een mandaag gegeven is aan Egon Zehnder.