De producten van Lehman Brothers waren goedgekeurd door het analysebureau van Citigroup in New York, volgens de verdachten één van de beste drie ter wereld. Bovendien was er tot kort voor het failissement van de Amerikaanse zakenbank geen reden tot ongerushtheid. "Lehman had tot een paar dagen voordien van alle ratingagentschappen een A-rating kreeg, één van de hoogste", zei ex-juridisch directeur Bernard Beyens.

Nochtans blijkt uit een interne mail van Vidur Varma, het hoofd spaar- en beleggingsproducten van Citibank België, dat er in juni 2008 al vragen gesteld werden bij de situatie van Lehman. Die mail werd enkele dagen geleden door een ex-filiaalhouder van Citibank aan het gerecht bezorgd maar zat volgens de verdediging al voordien in het dossier.

"Uit die mail blijkt enkel dat onze directeur navraag heeft gedaan bij ons Londens bureau en dat hij daar geruststellende informatie heeft gekregen", zei algemeen directeur José de Peneranda.

Citibank zou volgens de Peneranda ook nooit haar blootstelling aan Lehman-producten afgebouwd hebben, zoals diezelfde ex-filiaalhouder beweert, maar besloot enkel haar aanbod te diversifiëren. "Londen besloot geen nieuwe producten van Lehman aan te bieden maar wel andere producten. Wij komen in die beslissing niet tussen."

De producten van Lehman Brothers waren goedgekeurd door het analysebureau van Citigroup in New York, volgens de verdachten één van de beste drie ter wereld. Bovendien was er tot kort voor het failissement van de Amerikaanse zakenbank geen reden tot ongerushtheid. "Lehman had tot een paar dagen voordien van alle ratingagentschappen een A-rating kreeg, één van de hoogste", zei ex-juridisch directeur Bernard Beyens. Nochtans blijkt uit een interne mail van Vidur Varma, het hoofd spaar- en beleggingsproducten van Citibank België, dat er in juni 2008 al vragen gesteld werden bij de situatie van Lehman. Die mail werd enkele dagen geleden door een ex-filiaalhouder van Citibank aan het gerecht bezorgd maar zat volgens de verdediging al voordien in het dossier. "Uit die mail blijkt enkel dat onze directeur navraag heeft gedaan bij ons Londens bureau en dat hij daar geruststellende informatie heeft gekregen", zei algemeen directeur José de Peneranda. Citibank zou volgens de Peneranda ook nooit haar blootstelling aan Lehman-producten afgebouwd hebben, zoals diezelfde ex-filiaalhouder beweert, maar besloot enkel haar aanbod te diversifiëren. "Londen besloot geen nieuwe producten van Lehman aan te bieden maar wel andere producten. Wij komen in die beslissing niet tussen."