De cijfers komen van het Franse Invest in France Agency, dat buitenlandse investeringen probeert aan te trekken.

Bij de investeerders zijn onder meer Katoen Natie (nieuw logistiek centrum in Normandië), Solvay (Tavaux), de Vlaamse voedingsgroep Poppies (Languedoc-Roussillon) en AS Adventure (Reims).

De Belgische bedrijven tonen traditioneel een grote belangstelling voor Frankrijk. 48 procent van de Belgische investeringen in Europese landen gaat naar Frankrijk, tegenover slechts 8 procent richting Duitsland. In 2011 was België de vierde grootste buitenlandse investeerder in Frankrijk (de VS staan op nummer één).

3800 Belgische bedrijven hebben een vestiging in Frankrijk, wat goed is voor 150.000 jobs. De regio's Ile-de France (Parijs en omgeving), Nord-Pas-de-Calais en Rhône-Alpes kunnen op de grootste belangstelling rekenen. (KC)

De cijfers komen van het Franse Invest in France Agency, dat buitenlandse investeringen probeert aan te trekken. Bij de investeerders zijn onder meer Katoen Natie (nieuw logistiek centrum in Normandië), Solvay (Tavaux), de Vlaamse voedingsgroep Poppies (Languedoc-Roussillon) en AS Adventure (Reims). De Belgische bedrijven tonen traditioneel een grote belangstelling voor Frankrijk. 48 procent van de Belgische investeringen in Europese landen gaat naar Frankrijk, tegenover slechts 8 procent richting Duitsland. In 2011 was België de vierde grootste buitenlandse investeerder in Frankrijk (de VS staan op nummer één). 3800 Belgische bedrijven hebben een vestiging in Frankrijk, wat goed is voor 150.000 jobs. De regio's Ile-de France (Parijs en omgeving), Nord-Pas-de-Calais en Rhône-Alpes kunnen op de grootste belangstelling rekenen. (KC)