Fitch verlaagt de rating van Nokia van BBB- naar BB+. Moody's hield de rating vorige week nog een trapje verwijderd van het rommelniveau. Fitch zet ook de outlook op negatief, wat betekent dat de rating mogelijk op een nieuwe verlaging afstevent.

Verlies

Als reden voor de verlaging haalt Fitch de teleurstellende resultaten van de gsm-divisie tijdens het eerste kwartaal aan. Nokia boekte in die periode een verlies van 929 miljoen euro en een duidelijke omzetterugval.

Het bedrijf probeert met de Lumia-toestellen de concurrentie aan te gaan met Apple en Samsung, maar slaagt daar voorlopig niet in.

In een reactie op de ratingverlaging liet de financiële topman van Nokia, Timo Ihamuotila, weten dat de onderneming financieel gezond is. Eind maart beschikten de Finnen over een kaspositie van 4,9 miljard euro. (Belga/KVDA)

Fitch verlaagt de rating van Nokia van BBB- naar BB+. Moody's hield de rating vorige week nog een trapje verwijderd van het rommelniveau. Fitch zet ook de outlook op negatief, wat betekent dat de rating mogelijk op een nieuwe verlaging afstevent. Verlies Als reden voor de verlaging haalt Fitch de teleurstellende resultaten van de gsm-divisie tijdens het eerste kwartaal aan. Nokia boekte in die periode een verlies van 929 miljoen euro en een duidelijke omzetterugval. Het bedrijf probeert met de Lumia-toestellen de concurrentie aan te gaan met Apple en Samsung, maar slaagt daar voorlopig niet in. In een reactie op de ratingverlaging liet de financiële topman van Nokia, Timo Ihamuotila, weten dat de onderneming financieel gezond is. Eind maart beschikten de Finnen over een kaspositie van 4,9 miljard euro. (Belga/KVDA)