Nokia waarschuwde dinsdag in een persbericht dat de omzet in het tweede kwartaal bij de divisie 'devices & services' substantieel lager zal uitvallen dan de geraamde 6,1 tot 6,6 miljard euro. Dat zou een gevolg zijn van gemiddelde prijzen en verkopen die lager liggen dan verwacht. Ook de operationele marge zou substantieel lager uitvallen dan de 6 tot 9 procent uit eerdere prognoses.

Nokia heeft het hard te verduren door de concurrentie van smartphones en de iPhone. De omzetwaarschuwing komt er een maand na de aangekondigde ontslagronde, waardoor 7.000 banen sneuvelen en het besturingssysteem Symbian wordt uitbesteed.

Het Finse bedrijf geeft voor het lopende boekjaar geen prognoses meer.

Nokia waarschuwde dinsdag in een persbericht dat de omzet in het tweede kwartaal bij de divisie 'devices & services' substantieel lager zal uitvallen dan de geraamde 6,1 tot 6,6 miljard euro. Dat zou een gevolg zijn van gemiddelde prijzen en verkopen die lager liggen dan verwacht. Ook de operationele marge zou substantieel lager uitvallen dan de 6 tot 9 procent uit eerdere prognoses. Nokia heeft het hard te verduren door de concurrentie van smartphones en de iPhone. De omzetwaarschuwing komt er een maand na de aangekondigde ontslagronde, waardoor 7.000 banen sneuvelen en het besturingssysteem Symbian wordt uitbesteed.Het Finse bedrijf geeft voor het lopende boekjaar geen prognoses meer.