Pas vrijdagochtend zal de situatie in Zaventem normaliseren, waarschuwt Jan Van der Cruysse, de woordvoerder van de luchthaven. Door de staking bij Aviapartner moest donderdag ongeveer een vijfde van de 350 geplande vluchten op Brussels Airport worden afgelast. Om 18 uur gaat het personeel van Aviapartner opnieuw aan het werk, maar ook na dat uur staan er nog verschillende vluchten met een "cancelled"-status op het bord.

"Dat kunnen wij niet meer ongedaan maken", zegt Van der Cruysse. "Pas vrijdagochtend normaliseert de situatie, maar ook dan blijven nog enkele afgelastingen mogelijk. Passagiers krijgen nog steeds de raad de website van Brussels Airport te raadplegen."

De woordvoerder is wel tevreden met het akkoord, dat er kwam na bemiddeling van de luchthavendirectie. "We hebben de partijen duidelijk gemaakt dat een akkoord uiterst belangrijk is om de passagiers te sparen", aldus Van der Cruysse. Volgens de luchthaven kunnen de reizigers nu op beide oren slapen. (Belga)

Dit zijn de luchtvaartmaatschappijen die hun bagage laten afhandelen door Aviapartner

- Aegean Airlines
- Aer Lingus
- Alitalia
- Air Arabia Maroc
- Air Baltic
- Air France
- Air Malta
- Air Transat
- Bella Air
- Blue 1
- British Airways
- British Midland
- Continental Airlines
- CSA Czech Airlines
- Easyjet
- El Al
- Estonian Air
- Ethiopian Airways
- Etihad Airways
- Finnair
- FlyBe
- Iclandair
- KLM
- Malev
- Nouvelair Tunesie
- Onur Air, Pegasus
- Qatar Airways
- SAS
- Sky Airlines
- Syrian Arab Airlines
- Tailwind
- TAP Air Portugal
- Tarom,
- Thomas Cook
- Transavia
- Turkish Airlines
- United
- VLM Airlines
- Vueling

Pas vrijdagochtend zal de situatie in Zaventem normaliseren, waarschuwt Jan Van der Cruysse, de woordvoerder van de luchthaven. Door de staking bij Aviapartner moest donderdag ongeveer een vijfde van de 350 geplande vluchten op Brussels Airport worden afgelast. Om 18 uur gaat het personeel van Aviapartner opnieuw aan het werk, maar ook na dat uur staan er nog verschillende vluchten met een "cancelled"-status op het bord. "Dat kunnen wij niet meer ongedaan maken", zegt Van der Cruysse. "Pas vrijdagochtend normaliseert de situatie, maar ook dan blijven nog enkele afgelastingen mogelijk. Passagiers krijgen nog steeds de raad de website van Brussels Airport te raadplegen." De woordvoerder is wel tevreden met het akkoord, dat er kwam na bemiddeling van de luchthavendirectie. "We hebben de partijen duidelijk gemaakt dat een akkoord uiterst belangrijk is om de passagiers te sparen", aldus Van der Cruysse. Volgens de luchthaven kunnen de reizigers nu op beide oren slapen. (Belga)