De NMBS heeft van haar dochter NMBS Logistics 25 locomotieven overgenomen. Ze behoren tot het contingent van 200 locomotieven die de spoorwegexploitant als vermogen inbracht toen NMBS Logistics begin 2011 werd opgericht.

De economische crisis weegt echter op het goederentransport in Europa. Ook de goederendochter van de Belgische spoorwegen ontsnapt daaraan niet. Bovendien staan door de operationele verbeteringen bij de goederendochter een deel van de locomotieven werkeloos te wachten op onderhoud. In zijn zoektocht naar cash heeft NMBS Logistics nu een overeenkomst gesloten met zijn moederbedrijf waardoor dat laatste 25 van zijn locomotieven overneemt.

De waarde van de transactie wordt niet bekendgemaakt. Spoorwegexploitant NMBS betaalt naar verluidt een voorschot van 80 procent van de boekwaarde en probeert de locomotieven te verkopen aan externe kopers. Bij een eventuele verkoop wordt het openstaande saldo verdeeld tussen moeder en dochter. (R.B.)

De NMBS heeft van haar dochter NMBS Logistics 25 locomotieven overgenomen. Ze behoren tot het contingent van 200 locomotieven die de spoorwegexploitant als vermogen inbracht toen NMBS Logistics begin 2011 werd opgericht. De economische crisis weegt echter op het goederentransport in Europa. Ook de goederendochter van de Belgische spoorwegen ontsnapt daaraan niet. Bovendien staan door de operationele verbeteringen bij de goederendochter een deel van de locomotieven werkeloos te wachten op onderhoud. In zijn zoektocht naar cash heeft NMBS Logistics nu een overeenkomst gesloten met zijn moederbedrijf waardoor dat laatste 25 van zijn locomotieven overneemt. De waarde van de transactie wordt niet bekendgemaakt. Spoorwegexploitant NMBS betaalt naar verluidt een voorschot van 80 procent van de boekwaarde en probeert de locomotieven te verkopen aan externe kopers. Bij een eventuele verkoop wordt het openstaande saldo verdeeld tussen moeder en dochter. (R.B.)