Tegen 2018 gaat de NMBS-groep netto met ongeveer 1.500 mensen minder doen dan momenteel. Dat staat in de officieuze businessplannen die de directies van de groep hebben uitgetekend. Bij Infrabel zouden tegen dan circa 800 jobs verdwijnen, bij de NMBS een 700-tal. Dat schrijft De Tijd.

De NMBS-groep, die vanaf 2014 een tweeledige structuur krijgt zonder de holding, stelt 34.500 voltijdsen tewerk. De geplande personeelsinkrimping is een gevolg van de concentratie van de seinhuizen, maatregelen bij de goederendochter Logistics en hogere productiviteit in de werkplaatsen waar de treinen worden onderhouden. Met het cijfer van circa 1.500 volgt de NMBS de trend van de voorbije tien jaar.

Belangrijke rekruteerders

In 2002 had de groep nog 43.500 mensen in dienst. Geruchten dat er binnen vijf jaar netto ongeveer 4.000 jobs zouden verdwijnen, ontkent de directie categorisch.

De NMBS en Infrabel blijven desondanks belangrijke rekruteerders. Vorig jaar werden 1.500 mensen aangeworven, dit jaar zullen het er meer zijn. Maar elk jaar vloeien nog meer mensen af. De gemiddelde leeftijd bij de NMBS is hoog. De komende tien jaar vertrekt ongeveer de helft van de werknemers van de NMBS-groep met pensioen. (Belga/AVE)

Tegen 2018 gaat de NMBS-groep netto met ongeveer 1.500 mensen minder doen dan momenteel. Dat staat in de officieuze businessplannen die de directies van de groep hebben uitgetekend. Bij Infrabel zouden tegen dan circa 800 jobs verdwijnen, bij de NMBS een 700-tal. Dat schrijft De Tijd. De NMBS-groep, die vanaf 2014 een tweeledige structuur krijgt zonder de holding, stelt 34.500 voltijdsen tewerk. De geplande personeelsinkrimping is een gevolg van de concentratie van de seinhuizen, maatregelen bij de goederendochter Logistics en hogere productiviteit in de werkplaatsen waar de treinen worden onderhouden. Met het cijfer van circa 1.500 volgt de NMBS de trend van de voorbije tien jaar. Belangrijke rekruteerdersIn 2002 had de groep nog 43.500 mensen in dienst. Geruchten dat er binnen vijf jaar netto ongeveer 4.000 jobs zouden verdwijnen, ontkent de directie categorisch. De NMBS en Infrabel blijven desondanks belangrijke rekruteerders. Vorig jaar werden 1.500 mensen aangeworven, dit jaar zullen het er meer zijn. Maar elk jaar vloeien nog meer mensen af. De gemiddelde leeftijd bij de NMBS is hoog. De komende tien jaar vertrekt ongeveer de helft van de werknemers van de NMBS-groep met pensioen. (Belga/AVE)