Vanaf vandaag dragen de ongeveer 4.300 trein- en stationsmedewerkers van spoorwegmaatschappij NMBS hun nieuwe blauwe uniform. Dat moet professioneel en tijdloos ogen, en vooral praktisch zijn voor de medewerkers en duidelijk herkenbaar voor de treinreizigers.

De omstandigheden vereisen dat het nieuwe uniform nu wordt aangevuld met een bijpassend donkerblauw mondmasker. Nieuw is dat de dames naast een broek of een rok ook een kleedje kunnen dragen.

In november vorig jaar werden de verschillende kledingstukken al een maand lang getest door een dertigtal medewerkers, waarna nog een aantal zaken werd aangepast. Zo zijn onder meer de broek- en jaszakken groter gemaakt en werden de kepie en het hoedje voor de treinbegeleiders aangepast. Ook werd het uniform aangevuld met een donkerblauw mondmasker met daarop het NMBS-logo.

Gerecycleerd

Voor het nieuwe uniform deed de NMBS na een openbare aanbesteding een beroep op het Belgische modehuis Xandres.

De NMBS heeft strikte voorwaarden opgelegd aan de fabrikant, en dat zowel voor de keuze en de kwaliteit van de materialen als voor de arbeidsvoorwaarden. Kledingstukken die niet langer worden gedragen, zullen door het modehuis worden gerecycleerd tot isolatiemateriaal of andere duurzame oplossingen. Ook de oude grijze uniformen worden gerecycleerd.

Vanaf vandaag dragen de ongeveer 4.300 trein- en stationsmedewerkers van spoorwegmaatschappij NMBS hun nieuwe blauwe uniform. Dat moet professioneel en tijdloos ogen, en vooral praktisch zijn voor de medewerkers en duidelijk herkenbaar voor de treinreizigers. De omstandigheden vereisen dat het nieuwe uniform nu wordt aangevuld met een bijpassend donkerblauw mondmasker. Nieuw is dat de dames naast een broek of een rok ook een kleedje kunnen dragen.In november vorig jaar werden de verschillende kledingstukken al een maand lang getest door een dertigtal medewerkers, waarna nog een aantal zaken werd aangepast. Zo zijn onder meer de broek- en jaszakken groter gemaakt en werden de kepie en het hoedje voor de treinbegeleiders aangepast. Ook werd het uniform aangevuld met een donkerblauw mondmasker met daarop het NMBS-logo. Voor het nieuwe uniform deed de NMBS na een openbare aanbesteding een beroep op het Belgische modehuis Xandres. De NMBS heeft strikte voorwaarden opgelegd aan de fabrikant, en dat zowel voor de keuze en de kwaliteit van de materialen als voor de arbeidsvoorwaarden. Kledingstukken die niet langer worden gedragen, zullen door het modehuis worden gerecycleerd tot isolatiemateriaal of andere duurzame oplossingen. Ook de oude grijze uniformen worden gerecycleerd.