Voorzitter van ACOD Spoor Digneffe windt er geen doekjes om. Volgens hem heeft de leiding van NMBS Logistics onder meer laten verstaan dat het af wil van het statutaire personeel.

Dat wordt overigens ontkend door Veerle Van Mierlo, woordvoerster van NMBS Logistics. Van Mierlo erkent wel dat NMBS Logistics "in slechte papieren zit", maar dat de "afspraken uit het sectoraal akkoord (75 procent statutairen, nvdr) niet ter discussie staan".

De vrachtafdeling van NMBS Logistics is al jaren verlieslatend, met een nettoverlies van 185 miljoen euro vorig jaar.

Volgens ACOD Spoor zou de top van NMBS Logistics de regering bovendien om subsidies gevraagd hebben voor het verspreid vervoer. Dat is het vervoer waarbij wagons verspreid moeten opgehaald worden en gerangeerd, een (kostelijke) activiteit die enkel door NMBS Logistics en niet door andere operatoren wordt uitgevoerd. Woordvoerster Van Mierlo bevestigt dat daarover gesprekken lopen.

NMBS Logistics heeft in ieder geval een herstelplan klaar dat gespreid is over 18 maanden en dat als doel heeft om de onderneming opnieuw rendabel te maken in 2013. (Belga/BO)

Voorzitter van ACOD Spoor Digneffe windt er geen doekjes om. Volgens hem heeft de leiding van NMBS Logistics onder meer laten verstaan dat het af wil van het statutaire personeel. Dat wordt overigens ontkend door Veerle Van Mierlo, woordvoerster van NMBS Logistics. Van Mierlo erkent wel dat NMBS Logistics "in slechte papieren zit", maar dat de "afspraken uit het sectoraal akkoord (75 procent statutairen, nvdr) niet ter discussie staan". De vrachtafdeling van NMBS Logistics is al jaren verlieslatend, met een nettoverlies van 185 miljoen euro vorig jaar. Volgens ACOD Spoor zou de top van NMBS Logistics de regering bovendien om subsidies gevraagd hebben voor het verspreid vervoer. Dat is het vervoer waarbij wagons verspreid moeten opgehaald worden en gerangeerd, een (kostelijke) activiteit die enkel door NMBS Logistics en niet door andere operatoren wordt uitgevoerd. Woordvoerster Van Mierlo bevestigt dat daarover gesprekken lopen.NMBS Logistics heeft in ieder geval een herstelplan klaar dat gespreid is over 18 maanden en dat als doel heeft om de onderneming opnieuw rendabel te maken in 2013. (Belga/BO)