Bij de Belgische spoorwegen kunnen dit jaar 1.300 tot 1.600 mensen aan de slag. Om de vacatures ingevuld te krijgen, lanceerden spoorwegmaatschappij NMBS, spoornetbeheerder Infrabel en HR Rail (de juridische entiteit voor het spoorpersoneel) maandag een nieuwe aanwervingscampagne.

'Gisteren je droom. Vandaag je job.' Zo luidt de slagzin van de nieuwe campagne. De kinderen die in de campagne opduiken, 'staan symbool voor de kinderdroom van vele huidige én toekomstige spoorwegmedewerkers', luidt het op de website van de NMBS.

Pensioen

De spoorwegen staan de komende jaren voor een enorme wervingsopdracht. "Tegen 2025 gaat meer dan de helft (55 procent) van onze 34.000 medewerkers met pensioen", zegt Litte Frooninckx, de woordvoerster van HR Rail.

"We moeten dus ook veel aanwerven: dit jaar zijn er 1.300 tot 1.600 vacatures." De spoorwegen zoeken bijvoorbeeld 300 treinbestuurders en 250 treinbegeleiders, alsook bestuurders rangeringen en bestuurders technische werktreinen. Bovendien is er plaats voor bijvoorbeeld 300 technici (mecaniciens en elektromecaniciens), 50 burgerlijk en industrieel ingenieurs en een 20-tal informatici. De nieuwe campagne is 'van, voor en door cheminots', beklemtoont Frooninckx.

Na tien jaar samenwerking met een extern reclameagentschap werd beslist om de campagne in eigen huis te ontwikkelen. Alle informatie over de vacatures bij het spoor staat op

www.despoorwegenwervenaan.be

De NMBS rekent ook op het huidige personeel, dat via 'Refer a Friend' een premie opstrijkt als een medewerker erin slaagt een collega aan te brengen voor een knelpuntberoep.

Minister van Mobiliteit Galant heeft er alle vertrouwen in dat de wervingsactie bij het spoor succesvol wordt. "De uitstekende samenwerking rond deze campagne toont het enorme potentieel bij de drie bedrijven en de fierheid om voor de Belgische spoorwegen te werken. Ik ben er zeker van dat de campagne heel wat kandidaten zal aantrekken die zich willen inzetten voor het spoor", aldus de minister. (Belga/BO)

Bij de Belgische spoorwegen kunnen dit jaar 1.300 tot 1.600 mensen aan de slag. Om de vacatures ingevuld te krijgen, lanceerden spoorwegmaatschappij NMBS, spoornetbeheerder Infrabel en HR Rail (de juridische entiteit voor het spoorpersoneel) maandag een nieuwe aanwervingscampagne.'Gisteren je droom. Vandaag je job.' Zo luidt de slagzin van de nieuwe campagne. De kinderen die in de campagne opduiken, 'staan symbool voor de kinderdroom van vele huidige én toekomstige spoorwegmedewerkers', luidt het op de website van de NMBS. De spoorwegen staan de komende jaren voor een enorme wervingsopdracht. "Tegen 2025 gaat meer dan de helft (55 procent) van onze 34.000 medewerkers met pensioen", zegt Litte Frooninckx, de woordvoerster van HR Rail. "We moeten dus ook veel aanwerven: dit jaar zijn er 1.300 tot 1.600 vacatures." De spoorwegen zoeken bijvoorbeeld 300 treinbestuurders en 250 treinbegeleiders, alsook bestuurders rangeringen en bestuurders technische werktreinen. Bovendien is er plaats voor bijvoorbeeld 300 technici (mecaniciens en elektromecaniciens), 50 burgerlijk en industrieel ingenieurs en een 20-tal informatici. De nieuwe campagne is 'van, voor en door cheminots', beklemtoont Frooninckx. Na tien jaar samenwerking met een extern reclameagentschap werd beslist om de campagne in eigen huis te ontwikkelen. Alle informatie over de vacatures bij het spoor staat op De NMBS rekent ook op het huidige personeel, dat via 'Refer a Friend' een premie opstrijkt als een medewerker erin slaagt een collega aan te brengen voor een knelpuntberoep.Minister van Mobiliteit Galant heeft er alle vertrouwen in dat de wervingsactie bij het spoor succesvol wordt. "De uitstekende samenwerking rond deze campagne toont het enorme potentieel bij de drie bedrijven en de fierheid om voor de Belgische spoorwegen te werken. Ik ben er zeker van dat de campagne heel wat kandidaten zal aantrekken die zich willen inzetten voor het spoor", aldus de minister. (Belga/BO)