Het is de tweede maal dat het Vlaamse agentschap voor internationaal ondernemen (FIT) de prijs uitreikt. Bedoeling is het belang van buitenlandse investeringen voor Vlaanderen te onderstrepen.

Nieuwe jobs

Het Amerikaanse sportconcern Nike kwam als winnaar uit de bus. Het bedrijf voorziet in Laakdal in de uitbreiding van zijn Europese Logistieke Campus (ELC), goed voor enkele honderden nieuwe jobs.

Tegen 2016 zal de site operationeel zijn. Vanaf dan worden alle logistieke activiteiten tussen 200 fabrieken en meer dan 100.000 leveringsadressen vanuit het oosten van de provincie Antwerpen gecoördineerd.

Andere nominees

Naast Nike waren er mog drie andere genomineerden. Het ging het om de nieuwe productie-eenheid van Air Liquide in de Antwerpse haven, het distributiecentrum van Lidl in Sint-Niklaas en de investeringsprojecten voor 1 miljard euro van Total in Antwerpen.

In 2013 ging het Amerikaanse FRX Polymers nog met de trofee naar huis. (Belga/TV)

Het is de tweede maal dat het Vlaamse agentschap voor internationaal ondernemen (FIT) de prijs uitreikt. Bedoeling is het belang van buitenlandse investeringen voor Vlaanderen te onderstrepen.Nieuwe jobs Het Amerikaanse sportconcern Nike kwam als winnaar uit de bus. Het bedrijf voorziet in Laakdal in de uitbreiding van zijn Europese Logistieke Campus (ELC), goed voor enkele honderden nieuwe jobs. Tegen 2016 zal de site operationeel zijn. Vanaf dan worden alle logistieke activiteiten tussen 200 fabrieken en meer dan 100.000 leveringsadressen vanuit het oosten van de provincie Antwerpen gecoördineerd. Andere nominees Naast Nike waren er mog drie andere genomineerden. Het ging het om de nieuwe productie-eenheid van Air Liquide in de Antwerpse haven, het distributiecentrum van Lidl in Sint-Niklaas en de investeringsprojecten voor 1 miljard euro van Total in Antwerpen. In 2013 ging het Amerikaanse FRX Polymers nog met de trofee naar huis. (Belga/TV)