De aanwervings- en opleidingscampagne kan rekenen op subsidie van de Vlaamse regering ter waarde van 2 miljoen euro (op een totaal van 23,5 miljoen euro).

Het nieuwe centrum komt bovenop de bestaande distributiecentra in Laakdal en in Herentals. De nieuwbouw is goed voor 40.000 vierkante meter opslagruimte aan het Albertkanaal. Er zal 'footwear' gedistribueerd worden voor de groothandel, de detailhandel en e-commercebestellingen in Europa. Nike wil daarmee "de groeiplannen in Europa ondersteunen en de bevoorradingsketen sneller en flexibeler maken".

Vlaams minister-president Kris Peeters, die bij de aankondiging aanwezig was, loofde de voorbeeldige samenwerking tussen zijn administratie en de Amerikaanse multinational, en is bereid om ook nog eens 2 miljoen euro ecologiesteun uit te trekken.

Momenteel telt Nike in Vlaanderen al 1850 vaste werknemers. (KC)

De aanwervings- en opleidingscampagne kan rekenen op subsidie van de Vlaamse regering ter waarde van 2 miljoen euro (op een totaal van 23,5 miljoen euro). Het nieuwe centrum komt bovenop de bestaande distributiecentra in Laakdal en in Herentals. De nieuwbouw is goed voor 40.000 vierkante meter opslagruimte aan het Albertkanaal. Er zal 'footwear' gedistribueerd worden voor de groothandel, de detailhandel en e-commercebestellingen in Europa. Nike wil daarmee "de groeiplannen in Europa ondersteunen en de bevoorradingsketen sneller en flexibeler maken".Vlaams minister-president Kris Peeters, die bij de aankondiging aanwezig was, loofde de voorbeeldige samenwerking tussen zijn administratie en de Amerikaanse multinational, en is bereid om ook nog eens 2 miljoen euro ecologiesteun uit te trekken.Momenteel telt Nike in Vlaanderen al 1850 vaste werknemers. (KC)