Bernard Gilliot is vanaf vandaag - maandag 13 maart - de nieuwe voorzitter van werkgeversorganisati VBO. Gilliot volgt Michèle Sioen op, de topvrouw van het gelijknamige textielbedrijf die de voorbije drie jaar aan het roer stond bij het VBO.

Vakbonden

Als voorzitter van het VBO wordt Gilliot meteen ook voorzitter van de Groep van Tien, het topoverlegorgaan waar werkgevers en vakbonden onderhandelen over belangrijke sociale dossiers. In die functie moet hij het tweejaarlijkse interprofessioneel overleg in goede banen leiden. Veel ervaring met vakbonden heeft Gilliot niet, erkent hij. "Maar ik reken op de VBO-machine".

Brexit en Trump

Gilliot beantwoordt aan het juiste profiel dat het VBO zocht, aldus gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans. "We zochten iemand met ervaring in twee belangrijke dossiers voor het VBO: internationale handel en de investeringen in mobiliteit die de komende jaren op ons afkomen. Dat heeft hij in de vingers".

Internationale handel zal de komende jaren - met de gevolgen van de brexit en het beleid van de nieuwe Amerikaanse president - een topprioriteit worden, bevestigt Gilliot. "Zeker voor een land als België, met een open economie. We moeten verzekeren dat onze bedrijven opportuniteiten krijgen om te blijven exporteren".

Files

Een tweede topprioriteit voor de nieuwe voorzitter wordt mobiliteit en infrastructuur. "In Brussel is het nu al moeilijk om op het werk te raken", aldus Gilliot. Ook de verdere digitalisering van de Belgische economie staat bovenaan het 'to do'-lijstje van de ingenieur. Bij het VBO wordt alvast opgetogen gereageerd op het profiel van de nieuwe voorzitter. "Een ingenieur, dus rationeel. Met internationale ervaring. En een diplomaat", vat Timmermans het enthousiasme samen.

Bernard Gilliot is vanaf vandaag - maandag 13 maart - de nieuwe voorzitter van werkgeversorganisati VBO. Gilliot volgt Michèle Sioen op, de topvrouw van het gelijknamige textielbedrijf die de voorbije drie jaar aan het roer stond bij het VBO. Als voorzitter van het VBO wordt Gilliot meteen ook voorzitter van de Groep van Tien, het topoverlegorgaan waar werkgevers en vakbonden onderhandelen over belangrijke sociale dossiers. In die functie moet hij het tweejaarlijkse interprofessioneel overleg in goede banen leiden. Veel ervaring met vakbonden heeft Gilliot niet, erkent hij. "Maar ik reken op de VBO-machine". Gilliot beantwoordt aan het juiste profiel dat het VBO zocht, aldus gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans. "We zochten iemand met ervaring in twee belangrijke dossiers voor het VBO: internationale handel en de investeringen in mobiliteit die de komende jaren op ons afkomen. Dat heeft hij in de vingers". Internationale handel zal de komende jaren - met de gevolgen van de brexit en het beleid van de nieuwe Amerikaanse president - een topprioriteit worden, bevestigt Gilliot. "Zeker voor een land als België, met een open economie. We moeten verzekeren dat onze bedrijven opportuniteiten krijgen om te blijven exporteren". Een tweede topprioriteit voor de nieuwe voorzitter wordt mobiliteit en infrastructuur. "In Brussel is het nu al moeilijk om op het werk te raken", aldus Gilliot. Ook de verdere digitalisering van de Belgische economie staat bovenaan het 'to do'-lijstje van de ingenieur. Bij het VBO wordt alvast opgetogen gereageerd op het profiel van de nieuwe voorzitter. "Een ingenieur, dus rationeel. Met internationale ervaring. En een diplomaat", vat Timmermans het enthousiasme samen.