Ageas - als erfgenaam van Fortis - bereikte in maart met Deminor, Stichting FortisEffect, Stichting Investor Claims Against Fortis en De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) een voorstel voor schikking van alle burgerlijke rechtszaken over het voormalige Fortis voor de gebeurtenissen van 2007 en 2008. Het betaalt daarvoor -zonder erkenning van fout - 1,2 miljard euro. Het gaat met name om aandeelhouders die een aandeel Fortis bezaten tussen 28 februari 2007 en 14 oktober 2008.

Een nieuwe stap

Een nieuwe stap in die procedure werd dinsdag aangekondigd. Er komt een openbare hoorzitting op 24 maart 2017. Na deze openbare hoorzitting zal het gerechtshof besluiten of de schikking bindend is. Dit besluit wordt medio 2017 verwacht. Ageas trekt hiermee dus een streep onder alle civiele rechtszaken over het Fortis-verleden. Er lopen wel nog strafrechterlijke procedures.

Fortis kwam in de problemen in 2008 en moest door de overheid gered worden. Achteraf bleek de overname van ABN Amro als een molensteen om de nek van de bank te hangen, en beleggers verweten de bank miscommunicatie over onder meer de kapitaalverhoging nodig voor de hele operatie. (Belga/NS)

Ageas - als erfgenaam van Fortis - bereikte in maart met Deminor, Stichting FortisEffect, Stichting Investor Claims Against Fortis en De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) een voorstel voor schikking van alle burgerlijke rechtszaken over het voormalige Fortis voor de gebeurtenissen van 2007 en 2008. Het betaalt daarvoor -zonder erkenning van fout - 1,2 miljard euro. Het gaat met name om aandeelhouders die een aandeel Fortis bezaten tussen 28 februari 2007 en 14 oktober 2008. Een nieuwe stap in die procedure werd dinsdag aangekondigd. Er komt een openbare hoorzitting op 24 maart 2017. Na deze openbare hoorzitting zal het gerechtshof besluiten of de schikking bindend is. Dit besluit wordt medio 2017 verwacht. Ageas trekt hiermee dus een streep onder alle civiele rechtszaken over het Fortis-verleden. Er lopen wel nog strafrechterlijke procedures. Fortis kwam in de problemen in 2008 en moest door de overheid gered worden. Achteraf bleek de overname van ABN Amro als een molensteen om de nek van de bank te hangen, en beleggers verweten de bank miscommunicatie over onder meer de kapitaalverhoging nodig voor de hele operatie. (Belga/NS)