De CEO van Belgacom was de voorbije maanden geregeld voorwerp van discussie door omstreden uitspraken. Daardoor kwam niet alleen zijn positie, maar ook zijn opzegvergoeding - in het geval van ontslag - in het gedrang. Bij ontslag om dwingende redenen krijgt Bellens in principe geen ontslagpremie, de topman zelf vraagt 800.000 euro bij zijn vertrek. Een juridisch steekspel behoort tot de mogelijkheden.

Volgens PS-vicepremier Laurette Onkelinx lijdt het geen twijfel dat de opvolger aan het hoofd van het telecombedrijf minder gaat verdienen dan de huidige CEO. Onkelinx bleef voor aanvang van de vergadering overigens voorzichtig in haar oordeel. "Wat telt zijn de feiten. Het is het geheel dat de motivatie in het rapport zal leveren", luidde het.

Als het van MR-vicepremier Didier Reynders afhangt, hoeft Bellens alvast niet te rekenen op een ontslagvergoeding. Hij merkte op dat er 'zoveel problemen de laatste maanden' zijn geweest en had het over 'klaar en duidelijke verklaringen ten opzichte van de aandeelhouders' (lees: de retgering). Reynders wil nu dat er met een 'nieuw blad' kan worden gestart in de relatie tussen Belgacom en de Belgische staat.

Zijn Open Vld-collega Alexander De Croo wil dat er een einde komt aan de 'zwarte periode' bij Belgacom. Welke beslissing het kernkabinet ook neemt, ze moet in het belang zijn van Belgacom en zijn werknemers,liet de Vlaamse liberaal noteren.

Kamerlid Vincent Van Quickenborne (Open Vld) liet in het VRT-programma Villa politica donderdag optekenen dat er sleet is gekomen op de verdiensten van Bellens. Volgens Van Quickenborne is het ontslag van de Belgacom-topman in ieder geval onvermijdelijk. "Er was geen vertrouwen meer tussen de regering - de meerderheidsaandeelhouders - en Bellens zelf. Wat hij de laatste dagen gezegd heeft, is dan ook de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Ik hoop dat de regering de juiste beslissing neemt en op zoek gaat naar een vervanger", aldus Van Quickenborne.

Het N-VA-kamerlid Siegfried Bracke liet in Villa Politica verstaan dat hij het vermoeden heeft dat het Bellens uiteindelijk om zijn ontslagvergoeding te doen is: "Ik heb de indruk dat hij de 'prijs hoog genoeg' wil houden". Volgens Bracke moet de regering de kosten proberen te beperken, omdat het uiteindelijk over 'belastinggeld' gaat.

(Belga/BO)

De CEO van Belgacom was de voorbije maanden geregeld voorwerp van discussie door omstreden uitspraken. Daardoor kwam niet alleen zijn positie, maar ook zijn opzegvergoeding - in het geval van ontslag - in het gedrang. Bij ontslag om dwingende redenen krijgt Bellens in principe geen ontslagpremie, de topman zelf vraagt 800.000 euro bij zijn vertrek. Een juridisch steekspel behoort tot de mogelijkheden.Volgens PS-vicepremier Laurette Onkelinx lijdt het geen twijfel dat de opvolger aan het hoofd van het telecombedrijf minder gaat verdienen dan de huidige CEO. Onkelinx bleef voor aanvang van de vergadering overigens voorzichtig in haar oordeel. "Wat telt zijn de feiten. Het is het geheel dat de motivatie in het rapport zal leveren", luidde het. Als het van MR-vicepremier Didier Reynders afhangt, hoeft Bellens alvast niet te rekenen op een ontslagvergoeding. Hij merkte op dat er 'zoveel problemen de laatste maanden' zijn geweest en had het over 'klaar en duidelijke verklaringen ten opzichte van de aandeelhouders' (lees: de retgering). Reynders wil nu dat er met een 'nieuw blad' kan worden gestart in de relatie tussen Belgacom en de Belgische staat. Zijn Open Vld-collega Alexander De Croo wil dat er een einde komt aan de 'zwarte periode' bij Belgacom. Welke beslissing het kernkabinet ook neemt, ze moet in het belang zijn van Belgacom en zijn werknemers,liet de Vlaamse liberaal noteren. Kamerlid Vincent Van Quickenborne (Open Vld) liet in het VRT-programma Villa politica donderdag optekenen dat er sleet is gekomen op de verdiensten van Bellens. Volgens Van Quickenborne is het ontslag van de Belgacom-topman in ieder geval onvermijdelijk. "Er was geen vertrouwen meer tussen de regering - de meerderheidsaandeelhouders - en Bellens zelf. Wat hij de laatste dagen gezegd heeft, is dan ook de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Ik hoop dat de regering de juiste beslissing neemt en op zoek gaat naar een vervanger", aldus Van Quickenborne. Het N-VA-kamerlid Siegfried Bracke liet in Villa Politica verstaan dat hij het vermoeden heeft dat het Bellens uiteindelijk om zijn ontslagvergoeding te doen is: "Ik heb de indruk dat hij de 'prijs hoog genoeg' wil houden". Volgens Bracke moet de regering de kosten proberen te beperken, omdat het uiteindelijk over 'belastinggeld' gaat.(Belga/BO)