'Met de nieuwe cao hebben we een aantal belangrijke stappen gezet om de koopkracht te verbeteren', zegt het postbedrijf in een persbericht, 'zoals een hogere maaltijdchequevergoeding, een hogere eindejaarspremie en een hogere reiskostenvergoeding.'

In de cao staan ook maatregelen om de werkgelegenheid te bevorderen. In de periode van de cao zullen er geen gedwongen ontslagen volgen bij bpost. Dat laatste is de verlenging van een bestaand engagement, zegt de woordvoerster. Jean-Pierre Nyns van het ACOD ziet wel een nieuw element: de tewerkstellingsgarantie geldt nu ook voor de hulppostbodes.

Nieuwe medewerkers zullen ook meer training en coaching krijgen. 'De goedkeuring van de cao is het bewijs dat sociale dialoog echt werkt', zegt Koen van Gerven, gedelegeerd bestuurder van bpost. 'Deze overeenkomst stelt ons in staat om ons bedrijf te laten groeien door de steun en inzet van onze medewerkers.' (BELGA/JVL)

'Met de nieuwe cao hebben we een aantal belangrijke stappen gezet om de koopkracht te verbeteren', zegt het postbedrijf in een persbericht, 'zoals een hogere maaltijdchequevergoeding, een hogere eindejaarspremie en een hogere reiskostenvergoeding.'In de cao staan ook maatregelen om de werkgelegenheid te bevorderen. In de periode van de cao zullen er geen gedwongen ontslagen volgen bij bpost. Dat laatste is de verlenging van een bestaand engagement, zegt de woordvoerster. Jean-Pierre Nyns van het ACOD ziet wel een nieuw element: de tewerkstellingsgarantie geldt nu ook voor de hulppostbodes.Nieuwe medewerkers zullen ook meer training en coaching krijgen. 'De goedkeuring van de cao is het bewijs dat sociale dialoog echt werkt', zegt Koen van Gerven, gedelegeerd bestuurder van bpost. 'Deze overeenkomst stelt ons in staat om ons bedrijf te laten groeien door de steun en inzet van onze medewerkers.' (BELGA/JVL)