Eerder deze maand had Test Aankoop ook al klacht ingediend bij de Economische Inspectie omdat Mega aan klanten hogere voorschotfacturen oplegde, zelfs aan klanten met een vast tarief. De consumentenorganisatie had daarover in september alleen al 350 klachten gehad.

'Op 7 oktober heb ik samen met staatssecretaris voor consumentenbescherming Eva De Bleeker een onderzoek gevraagd door de Economische Inspectie naar de praktijken van Mega. Het onderzoek is nu lopende', klinkt het bij minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).

Het is al de tweede keer dat de Economische Inspectie een onderzoek opent naar de lowcost-energieleverancier. Eerder dit jaar kreeg het bedrijf een monsterboete opgelegd van meer dan 100.000 euro wegens misleidende praktijken. Zo tekenden klanten een goedkoop contract, maar het jaar erop werd dat stilzwijgend overgezet naar een veel duurder.

Eerder deze maand had Test Aankoop ook al klacht ingediend bij de Economische Inspectie omdat Mega aan klanten hogere voorschotfacturen oplegde, zelfs aan klanten met een vast tarief. De consumentenorganisatie had daarover in september alleen al 350 klachten gehad. 'Op 7 oktober heb ik samen met staatssecretaris voor consumentenbescherming Eva De Bleeker een onderzoek gevraagd door de Economische Inspectie naar de praktijken van Mega. Het onderzoek is nu lopende', klinkt het bij minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). Het is al de tweede keer dat de Economische Inspectie een onderzoek opent naar de lowcost-energieleverancier. Eerder dit jaar kreeg het bedrijf een monsterboete opgelegd van meer dan 100.000 euro wegens misleidende praktijken. Zo tekenden klanten een goedkoop contract, maar het jaar erop werd dat stilzwijgend overgezet naar een veel duurder.