Het gaat al om de derde overnamepoging van AMP. Als de overname slaagt, is ze de grootste in jaren in de Australische financiële sector.

Het bod gebeurt deels in aandelen en deels in cash. Per aandeel van Axa Asia Pacific wordt 6,43 Australische dollar geboden. Dat is 11 procent meer dan de laatste koers.

Axa Asia Pacific is momenteel voor 54 procent in handen van het Franse Axa. Dat hoopt met het jongste bod de volledige controle te verwerven, omdat er in de regio heel wat groeipotentieel bestaat op het vlak van verzekeringen en vermogensbeheer. AMP zou dan de Australische en Nieuw-Zeelandse activiteiten van Axa overnemen.

Het gaat al om de derde overnamepoging van AMP. Als de overname slaagt, is ze de grootste in jaren in de Australische financiële sector. Het bod gebeurt deels in aandelen en deels in cash. Per aandeel van Axa Asia Pacific wordt 6,43 Australische dollar geboden. Dat is 11 procent meer dan de laatste koers. Axa Asia Pacific is momenteel voor 54 procent in handen van het Franse Axa. Dat hoopt met het jongste bod de volledige controle te verwerven, omdat er in de regio heel wat groeipotentieel bestaat op het vlak van verzekeringen en vermogensbeheer. AMP zou dan de Australische en Nieuw-Zeelandse activiteiten van Axa overnemen.