Het afgelopen weekend is de Europese Centrale Bank (ECB) begonnen met de verhuis naar het nieuwe kantoor in Frankfurt. Deze maand worden in totaal ongeveer 20.000 dozen overgebracht naar de glazen kolos, die ruimte biedt aan 2900 medewerkers.

Vandaag, maandag 3 november, zijn al 722 personeelsleden aan het werk in het nieuwe gebouw in de wijk Ostend in Frankfurt. De komende weken verhuizen ook de andere medewerkers van hun huidige locatie in het centrum van de stad naar het 'moderne, duurzame pand dat is gebouwd in functie van de specifieke behoeften van de ECB', meldt de ECB in een persbericht

Volgens het Duitse blad Der Spiegel heeft de bouw ongeveer 1,2 miljard euro gekost, maar zal het definitieve kostenplaatje nog een jaar op zich laten wachten.

Het personeel van de ECB was de afgelopen jaren verspreid over drie kantoren in het centrum van Frankfurt. Het nieuwe kantoor, dat bestaat uit twee tegen elkaar leunende torens, ligt aan de oostkant van de stad. (Belga/BO)

Het afgelopen weekend is de Europese Centrale Bank (ECB) begonnen met de verhuis naar het nieuwe kantoor in Frankfurt. Deze maand worden in totaal ongeveer 20.000 dozen overgebracht naar de glazen kolos, die ruimte biedt aan 2900 medewerkers. Vandaag, maandag 3 november, zijn al 722 personeelsleden aan het werk in het nieuwe gebouw in de wijk Ostend in Frankfurt. De komende weken verhuizen ook de andere medewerkers van hun huidige locatie in het centrum van de stad naar het 'moderne, duurzame pand dat is gebouwd in functie van de specifieke behoeften van de ECB', meldt de ECB in een persbericht Volgens het Duitse blad Der Spiegel heeft de bouw ongeveer 1,2 miljard euro gekost, maar zal het definitieve kostenplaatje nog een jaar op zich laten wachten. Het personeel van de ECB was de afgelopen jaren verspreid over drie kantoren in het centrum van Frankfurt. Het nieuwe kantoor, dat bestaat uit twee tegen elkaar leunende torens, ligt aan de oostkant van de stad. (Belga/BO)