Verschillende Waalse en Brusselse werkgevers staan niet te springen voor een indexsprong die de regering Michel wil toepassen. Dat schrijft Le Soir.

Niemand van de acht ondervraagde ondernemers ontvangt de relancemaatregel met open armen. "De indexsprong helpt slechts een beetje om onze competitiviteit te verbeteren", zegt Bernard Delvaux, directeur van Sonaca.

Jean-François Heris, directeur van AGC Glass Europe en voorzitter van de Waalse unie voor ondernemers, is evenmin enthousiast. "We hebben onmiddellijk nood aan een verbetering van onze competitiviteit. Maar, door het huidig inflatiepeil, komt de indexsprong te laat".

Volgens Bruno Venanzi, directeur van Lampiris, zijn het niet de bedrijven maar wel de staat die van zo'n indexsprong zullen profiteren.

In een reactie zegt het VBO, het Verbond van Belgische Ondernemingen, dat er "geen 36 verschillende mogelijkheden zijn om op korte termijn de concurrentiekracht te herstellen", aldus topman Pieter Timmermans.

De werkgeversorganisatie vindt het dan ook geen goed idee om twijfel te zaaien. "Op korte termijn moet de concurrentiekracht op een goede en duidelijke manier worden aangepakt, onder meer via een indexsprong", aldus nog Timmermans.

In een reactie vrijdag heeft de Waalse unie voor ondernenemers UWE benadrukt dat de indexsprong vandaag de enige beschikbare maatregel is om de concurrentiekracht te verbeteren. (Belga/NS)

Verschillende Waalse en Brusselse werkgevers staan niet te springen voor een indexsprong die de regering Michel wil toepassen. Dat schrijft Le Soir.Niemand van de acht ondervraagde ondernemers ontvangt de relancemaatregel met open armen. "De indexsprong helpt slechts een beetje om onze competitiviteit te verbeteren", zegt Bernard Delvaux, directeur van Sonaca. Jean-François Heris, directeur van AGC Glass Europe en voorzitter van de Waalse unie voor ondernemers, is evenmin enthousiast. "We hebben onmiddellijk nood aan een verbetering van onze competitiviteit. Maar, door het huidig inflatiepeil, komt de indexsprong te laat". Volgens Bruno Venanzi, directeur van Lampiris, zijn het niet de bedrijven maar wel de staat die van zo'n indexsprong zullen profiteren.In een reactie zegt het VBO, het Verbond van Belgische Ondernemingen, dat er "geen 36 verschillende mogelijkheden zijn om op korte termijn de concurrentiekracht te herstellen", aldus topman Pieter Timmermans. De werkgeversorganisatie vindt het dan ook geen goed idee om twijfel te zaaien. "Op korte termijn moet de concurrentiekracht op een goede en duidelijke manier worden aangepakt, onder meer via een indexsprong", aldus nog Timmermans. In een reactie vrijdag heeft de Waalse unie voor ondernenemers UWE benadrukt dat de indexsprong vandaag de enige beschikbare maatregel is om de concurrentiekracht te verbeteren. (Belga/NS)