De Belgische brouwer wordt ervan beschuldigd lokale taksen te hebben ontdoken, meldt het nieuwsagentschap Reuters.

Het verbod volgt op een onderzoek dat drie jaar heeft geduurd. De conclusie luidde dat SABMiller, dat in 2016 samenging met AB InBev, gekopieerde barcodes gebruikte op bierflesjes voor retailers in New Delhi, waardoor het minder belastingen moest betalen.

AB InBev ontkent de aantijgingen en kondigde al aan in beroep te zullen gaan. 'Het gaat om een vermeende mismatch in de barcodestatus van twaalf individuele flessen die in één winkel in Delhi zouden zijn aangetroffen', zegt het bedrijf. 'Nadat we de controle over de activiteiten van SABMiller hadden overgenomen, hebben we onze relatie met de leverancier die het desbetreffende Delhi-magazijn beheerde, stopgezet', luidt het nog.

De Belgische brouwer wordt ervan beschuldigd lokale taksen te hebben ontdoken, meldt het nieuwsagentschap Reuters.Het verbod volgt op een onderzoek dat drie jaar heeft geduurd. De conclusie luidde dat SABMiller, dat in 2016 samenging met AB InBev, gekopieerde barcodes gebruikte op bierflesjes voor retailers in New Delhi, waardoor het minder belastingen moest betalen. AB InBev ontkent de aantijgingen en kondigde al aan in beroep te zullen gaan. 'Het gaat om een vermeende mismatch in de barcodestatus van twaalf individuele flessen die in één winkel in Delhi zouden zijn aangetroffen', zegt het bedrijf. 'Nadat we de controle over de activiteiten van SABMiller hadden overgenomen, hebben we onze relatie met de leverancier die het desbetreffende Delhi-magazijn beheerde, stopgezet', luidt het nog.