KBC sloot de laatste drie maanden van vorig jaar af met een nettowinst van 724 miljoen euro, tegenover een nettowinst van 545 miljoen euro een kwartaal eerder en 304 miljoen euro tijdens hetzelfde kwartaal in 2009.

"Het sterke resultaat dat we in het laatste kwartaal van 2010 behaalden was het gevolg van de sterke inkomstengeneratie van ons strategisch bankverzekeringsmodel op onze Belgische en Centraal- en Oost-Europese thuismarkten en van de desinvesteringen die we hebben gedaan", zegt CEO Jan Vanhevel.

Aan het einde van het vierde kwartaal van 2010 heeft de KBC-groep in het reglementair kapitaal een overschot van ongeveer 4,5 miljard euro opgebouwd boven de Tier 1-doelstelling van 10 pct.

KBC sloot de laatste drie maanden van vorig jaar af met een nettowinst van 724 miljoen euro, tegenover een nettowinst van 545 miljoen euro een kwartaal eerder en 304 miljoen euro tijdens hetzelfde kwartaal in 2009. "Het sterke resultaat dat we in het laatste kwartaal van 2010 behaalden was het gevolg van de sterke inkomstengeneratie van ons strategisch bankverzekeringsmodel op onze Belgische en Centraal- en Oost-Europese thuismarkten en van de desinvesteringen die we hebben gedaan", zegt CEO Jan Vanhevel. Aan het einde van het vierde kwartaal van 2010 heeft de KBC-groep in het reglementair kapitaal een overschot van ongeveer 4,5 miljard euro opgebouwd boven de Tier 1-doelstelling van 10 pct.