In 2013 moest Dexia nog afrekenen met een nettoverlies van 1,07 miljard euro en 2011 was dat nog 11 miljard euro. Dat vertelde VRT-journalist Steven Rombaut in een interview met Radio 1.

De operationele operatiekosten (399 miljoen euro) in rekenschap genomen heeft Dexia vorig jaar een recurrent nettoverlies geleden van 249 miljoen euro. Daarmee overtreft de restbank de verwachtingen van CEO Karel De Boeck. In een interview met De Tijd vorig jaar verwachtte hij dat het verlies 440 miljoen euro zou zijn.

Het recurrent nettoresultaat is het resultaat van de inkomsten uit de portefeuille van Dexia min de financiering-, exploitatie- en risicokosten. De afbouw van het verlies is vooral het gevolg van lagere financieringskosten in 2014.

Daarenboven waren de herfinancieringskosten met 671 miljoen euro voor het eerst lager dan de 705 miljoen euro opbrengsten van de langlopende krediet- en beleggingsportefeuille. Dat schrijft De Tijd.

Gevaar eurocrisis

Dexia moet zich geen zorgen maken over de spanningen in Griekenland omdat de bank niet langer is blootgesteld aan Grieks staatspapier. "Toch loopt de instelling risico's bij een eurocrisis. Dat was één van de pijnpunten tijdens de stresstest", vertelt Rombaut. "De bank heeft namelijk nog staatspapier in handen van andere (kwetsbare) Zuid-Europese landen." (Belga/NS)

In 2013 moest Dexia nog afrekenen met een nettoverlies van 1,07 miljard euro en 2011 was dat nog 11 miljard euro. Dat vertelde VRT-journalist Steven Rombaut in een interview met Radio 1. De operationele operatiekosten (399 miljoen euro) in rekenschap genomen heeft Dexia vorig jaar een recurrent nettoverlies geleden van 249 miljoen euro. Daarmee overtreft de restbank de verwachtingen van CEO Karel De Boeck. In een interview met De Tijd vorig jaar verwachtte hij dat het verlies 440 miljoen euro zou zijn. Het recurrent nettoresultaat is het resultaat van de inkomsten uit de portefeuille van Dexia min de financiering-, exploitatie- en risicokosten. De afbouw van het verlies is vooral het gevolg van lagere financieringskosten in 2014.Daarenboven waren de herfinancieringskosten met 671 miljoen euro voor het eerst lager dan de 705 miljoen euro opbrengsten van de langlopende krediet- en beleggingsportefeuille. Dat schrijft De Tijd. Dexia moet zich geen zorgen maken over de spanningen in Griekenland omdat de bank niet langer is blootgesteld aan Grieks staatspapier. "Toch loopt de instelling risico's bij een eurocrisis. Dat was één van de pijnpunten tijdens de stresstest", vertelt Rombaut. "De bank heeft namelijk nog staatspapier in handen van andere (kwetsbare) Zuid-Europese landen." (Belga/NS)