De verantwoordelijken bij Nethys hadden druk uitgeoefend op Stéphan Jourdain, opdat hij L'Avenir voor 15 augustus zou kopen. Om hem te overtuigen, hadden ze gezegd dat de persgroepen Rossel en IPM ook interesse hadden. Beide groepen ontkennen dat categoriek.

Jourdain had vorig jaar al interesse getoond om L'Avenir over te nemen. L'Echo vernam dat er verschillende contacten waren tussen Jourdain en zijn groep N4, Nethys-topman Stéphane Moreau en Pol Heyse, financieel directeur van Nethys. Die contacten verwaterden vervolgens.

In de zomer van dit jaar richtten de verantwoordelijken bij Nethys zich opnieuw tot de groep potentiële investeerders en vroegen hen een aanbod te doen voor midden augustus. Ze haalden ook de aanwezigheid van Rossel en IPM aan. Rossel en IPM herhalen echter dat ze nooit aan de onderhandelingstafel met L'Avenir hebben gezeten.

De onderhandelingen zijn hoe dan ook afgebroken, aldus L'Echo.

De verantwoordelijken bij Nethys hadden druk uitgeoefend op Stéphan Jourdain, opdat hij L'Avenir voor 15 augustus zou kopen. Om hem te overtuigen, hadden ze gezegd dat de persgroepen Rossel en IPM ook interesse hadden. Beide groepen ontkennen dat categoriek. Jourdain had vorig jaar al interesse getoond om L'Avenir over te nemen. L'Echo vernam dat er verschillende contacten waren tussen Jourdain en zijn groep N4, Nethys-topman Stéphane Moreau en Pol Heyse, financieel directeur van Nethys. Die contacten verwaterden vervolgens. In de zomer van dit jaar richtten de verantwoordelijken bij Nethys zich opnieuw tot de groep potentiële investeerders en vroegen hen een aanbod te doen voor midden augustus. Ze haalden ook de aanwezigheid van Rossel en IPM aan. Rossel en IPM herhalen echter dat ze nooit aan de onderhandelingstafel met L'Avenir hebben gezeten. De onderhandelingen zijn hoe dan ook afgebroken, aldus L'Echo.