Dat blijkt uit documenten die dinsdag zijn ingediend. Ook internetdienstverlener Cogent is tegen de voorgenomen fusie.

De vorig jaar aangekondigde overname van DirectTV, waarmee een bedrag van 48,5 miljard dollar (44 miljard euro) gemoeid is, zou AT&T een te sterke positie geven op de markt van data-overdracht. Dat zou in het nadeel zijn van partijen als Netflix, die hun klanten alleen via het netwerk van andere bedrijven kunnen bereiken.

Netflix en Cogent hadden eerder bezwaren geuit tegen de geplande overname van televisiebedrijf Time Warner Cable door branchegenoot Comcast. Die liep afgelopen maand stuk omdat de autoriteiten uit concurrentieoverwegingen geen toestemming wilden geven.

(Belga/RR)

Dat blijkt uit documenten die dinsdag zijn ingediend. Ook internetdienstverlener Cogent is tegen de voorgenomen fusie.De vorig jaar aangekondigde overname van DirectTV, waarmee een bedrag van 48,5 miljard dollar (44 miljard euro) gemoeid is, zou AT&T een te sterke positie geven op de markt van data-overdracht. Dat zou in het nadeel zijn van partijen als Netflix, die hun klanten alleen via het netwerk van andere bedrijven kunnen bereiken. Netflix en Cogent hadden eerder bezwaren geuit tegen de geplande overname van televisiebedrijf Time Warner Cable door branchegenoot Comcast. Die liep afgelopen maand stuk omdat de autoriteiten uit concurrentieoverwegingen geen toestemming wilden geven. (Belga/RR)