In 2007 sloten Marcolini en Nestlé al een strategische alliantie, nu wordt de samenwerking nog geïntensifieerd. Het zou daarbij de bedoeling zijn om het merk "Marcolini" te verankeren.

Volgens Trends-Tendances heeft Marcolini het financieel bijzonder
moeilijk. Het boekjaar 2010 zou "catastrofaal" zijn - deze zomer verklaarde de bekende chocolatier nog in de krant 'La Tribune' dat hij op de rand van het faillissement balanceerde. Ook de twee voorgaande boekjaren waren niet rooskleurig: in 2009 zakte de omzet met 10 procent (tot 7,3 miljoen euro) en liep het verlies op tot 3,4 miljoen euro. In 2008 werd een verlies van 600.000 euro opgetekend.

Nestlé heeft de obligaties van de holding Chocolats de l'Iris geconverteerd, waardoor de schulden omgezet worden in eigen vermogen.

In 2007 sloten Marcolini en Nestlé al een strategische alliantie, nu wordt de samenwerking nog geïntensifieerd. Het zou daarbij de bedoeling zijn om het merk "Marcolini" te verankeren. Volgens Trends-Tendances heeft Marcolini het financieel bijzonder moeilijk. Het boekjaar 2010 zou "catastrofaal" zijn - deze zomer verklaarde de bekende chocolatier nog in de krant 'La Tribune' dat hij op de rand van het faillissement balanceerde. Ook de twee voorgaande boekjaren waren niet rooskleurig: in 2009 zakte de omzet met 10 procent (tot 7,3 miljoen euro) en liep het verlies op tot 3,4 miljoen euro. In 2008 werd een verlies van 600.000 euro opgetekend. Nestlé heeft de obligaties van de holding Chocolats de l'Iris geconverteerd, waardoor de schulden omgezet worden in eigen vermogen.