Nestlé breidt uit in China

© belga

Het Zwitserse voedingsbedrijf Nestlé heeft gaat 60 procent van de Chinese snoepgoedfabrikant Hsu Fu Chi inlijven. Dat maakt het bedrijf maandag bekend.

Vorige week raakte bekend dat Hsu Fu Chi overnamegesprekken voert met verschillende kandidaat-overnemers, waaronder Nestlé. Maandag lijkt de deal met Nestlé beklonken, al moet de overname nog worden goedgekeurd door de concurrentie-autoriteiten.

Nestlé betaalt 4,35 Singaporese dollar per aandeel, of zo’n 2,07 miljard Singaporese dollar (1,18 miljard euro) voor 60 procent van de aandelen. De rest blijft in handen van de familie Hsu, die het bedrijf heeft opgericht. De familie blijft ook de leiding in handen houden.

Door de aanzienlijke economische groei van China ontstaat een sterk groeiende middenklasse. Het land is met zijn 1,3 miljard inwoners dan ook een steeds interessantere markt voor consumptiegoederen.

Nestlé realiseerde in China in 2010 al een omzet van 2,3 miljard euro. Dat was 11 procent meer dan het jaar voordien. In Europa daalde de verkoop in dezelfde periode met 4,3 procent.

(Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content