Dat heeft de bank aan de vakbonden laten weten, in aanloop naar de nieuwe cao-onderhandelingen.

Een woordvoerder van ABN Amro bevestigde berichtgeving hierover in De Telegraaf. De reden voor het plan om de lonen te bevriezen, is volgens de bank dat de maatschappij de bankierssalarissen nog steeds als te hoog ziet. Ook heeft de minister van Financiën erop aangedrongen om de arbeidsvoorwaarden te versoberen.

"Wij willen een langdurige periode met een nullijn afspreken, die mogelijk verder gaat dan de nieuwe expiratiedatum van de nieuw af te sluiten cao", schrijft bankbestuurder Caroline Princen in haar brief aan de bonden.

De huidige arbeidsvoorwaarden bij ABN zijn volgens haar te ruim en de afgelopen jaren nog niet aangepast aan de verslechterde marktomstandigheden. "Het verdienmodel van de financiële sector is ingrijpend gewijzigd. We moeten net als andere banken extra reserves aanhouden. Dat heeft invloed op onze financiële resultaten. Ook hebben we
veel last van het huidige economische klimaat", aldus Princen. Het beloningsniveau binnen de financiële sector ligt volgens haar nog steeds hoger dan de beloningen binnen andere sectoren. (Belga/SD)


Dat heeft de bank aan de vakbonden laten weten, in aanloop naar de nieuwe cao-onderhandelingen. Een woordvoerder van ABN Amro bevestigde berichtgeving hierover in De Telegraaf. De reden voor het plan om de lonen te bevriezen, is volgens de bank dat de maatschappij de bankierssalarissen nog steeds als te hoog ziet. Ook heeft de minister van Financiën erop aangedrongen om de arbeidsvoorwaarden te versoberen. "Wij willen een langdurige periode met een nullijn afspreken, die mogelijk verder gaat dan de nieuwe expiratiedatum van de nieuw af te sluiten cao", schrijft bankbestuurder Caroline Princen in haar brief aan de bonden. De huidige arbeidsvoorwaarden bij ABN zijn volgens haar te ruim en de afgelopen jaren nog niet aangepast aan de verslechterde marktomstandigheden. "Het verdienmodel van de financiële sector is ingrijpend gewijzigd. We moeten net als andere banken extra reserves aanhouden. Dat heeft invloed op onze financiële resultaten. Ook hebben we veel last van het huidige economische klimaat", aldus Princen. Het beloningsniveau binnen de financiële sector ligt volgens haar nog steeds hoger dan de beloningen binnen andere sectoren. (Belga/SD)