De bonden zien nu af van verdere acties, zo meldde TNT donderdag.

Door het dalend postvolume, verdwijnen er maar liefst 11.000 jobs onder de productiemedewerkers van de onderneming. Als rekening wordt gehouden met het natuurlijk verloop, zouden er 4.500 gedwongen ontslagen vallen.

"Dit aantal wordt nu gereduceerd door 1.700 banen te behouden bij onder meer de Auto Unit en bij de Pakketservice van TNT Post", zo meldde de onderneming. Verder heeft het bedrijf toegezegd de mogelijkheden te bekijken om bij toekomstige organisatorische veranderingen nog extra banen te behouden. Daarnaast hebben zo'n 300 mensen een tijdelijk contract tot eind 2013.

Hoeveel jobs er gedwongen zullen verdwijnen, wilde de TNT-woordvoerder niet kwijt, maar het cijfer zou rond de 2.800 schommelen.

De sociale partners zijn ook overeen gekomen om de mogelijkheden tot outplacement te onderzoeken.

De bonden zien nu af van verdere acties, zo meldde TNT donderdag. Door het dalend postvolume, verdwijnen er maar liefst 11.000 jobs onder de productiemedewerkers van de onderneming. Als rekening wordt gehouden met het natuurlijk verloop, zouden er 4.500 gedwongen ontslagen vallen. "Dit aantal wordt nu gereduceerd door 1.700 banen te behouden bij onder meer de Auto Unit en bij de Pakketservice van TNT Post", zo meldde de onderneming. Verder heeft het bedrijf toegezegd de mogelijkheden te bekijken om bij toekomstige organisatorische veranderingen nog extra banen te behouden. Daarnaast hebben zo'n 300 mensen een tijdelijk contract tot eind 2013. Hoeveel jobs er gedwongen zullen verdwijnen, wilde de TNT-woordvoerder niet kwijt, maar het cijfer zou rond de 2.800 schommelen. De sociale partners zijn ook overeen gekomen om de mogelijkheden tot outplacement te onderzoeken.