SNS Reaal kampt met slechte resultaten uit de financiering van vastgoed. Bovendien houdt de onzekerheid op de financiële markten de bank in een wurggreep, en moet er voor eind 2013 850 miljoen euro aan staatssteun worden afgelost. Gebeurt dat niet, dan volgen er sancties vanuit Europa.

SNS Reaal onderzoekt nu dus enkele opties om uit de problemen te raken, zoals het afbouwen van vastgoedfinancieringen en het versterken van de kapitaalbuffer. Beslissingen zijn er nog niet genomen, meldt de bank-verzekeraar in een persbericht.

Het was de Nederlandse zakenkrant Financieele Dagblad (FD) die het vuur aan de lont stak door te melden dat SNS de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs gevraagd had enkele reddingsscenario's te onderzoeken. Een woordvoerder bevestigde in een reactie dat een verkoop van de pensioen- en verzekeringsactiviteiten tot de opties behoort.

SNS Reaal werd vrijdagmorgen genadeloos afgestraft door de belegger, die het aandeel op Euronext Amsterdam met 21 procent nekte tot 0,98 euro. (Belga/BO)

SNS Reaal kampt met slechte resultaten uit de financiering van vastgoed. Bovendien houdt de onzekerheid op de financiële markten de bank in een wurggreep, en moet er voor eind 2013 850 miljoen euro aan staatssteun worden afgelost. Gebeurt dat niet, dan volgen er sancties vanuit Europa.SNS Reaal onderzoekt nu dus enkele opties om uit de problemen te raken, zoals het afbouwen van vastgoedfinancieringen en het versterken van de kapitaalbuffer. Beslissingen zijn er nog niet genomen, meldt de bank-verzekeraar in een persbericht. Het was de Nederlandse zakenkrant Financieele Dagblad (FD) die het vuur aan de lont stak door te melden dat SNS de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs gevraagd had enkele reddingsscenario's te onderzoeken. Een woordvoerder bevestigde in een reactie dat een verkoop van de pensioen- en verzekeringsactiviteiten tot de opties behoort. SNS Reaal werd vrijdagmorgen genadeloos afgestraft door de belegger, die het aandeel op Euronext Amsterdam met 21 procent nekte tot 0,98 euro. (Belga/BO)