De assemblagefabriek neemt vanaf de zomer een deel van de productie van de Mini over van BMW. Born ligt op amper 30 kilometer van Genk.

De fabrieken van BMW draaien op volle toeren. De Duitse autobouwer verkocht vorig jaar 2 miljoen auto's, goed voor een stijging met 6,4 procent, waaronder 305.030 Mini's. Ook dit jaar verwacht BMW groei en om die extra productie op te vangen, doet het sinds 2012 een beroep op Nedcar. Vanaf de zomer verhuist ook een deel van de productie van Mini naar Born.

Volgens een vakbondsman is de baan van de 1500 werknemers met het nieuwe contract gegarandeerd en kan dat aantal zelfs verdubbelen, want de fabriek zou tien jaar Mini's mogen bouwen.

Dat werd niet bevestigd door de eigenaar van Nedcar, de familie Van der Leegte, die ook VDL Bus & Coach in Roeselare bezit. En bij BMW liet de directeur van Mini en Rolls-Royce, Peter Schwarzenbauer, vorige week verstaan dat de Duitse autobouwer beter op winstgevendheid kan mikken in plaats van volume.

Maar hoop doet leven. De VDAB in Vlaams Limburg heeft speciale aandacht voor vacatures in Born. Vlaams minister-president Kris Peeters schreef een brief naar zijn Nederlandse collega Mark Rutte met de vraag om prioritair in Vlaams-Limburg te rekruteren als er een tekort aan arbeidskrachten opduikt.

De assemblagefabriek neemt vanaf de zomer een deel van de productie van de Mini over van BMW. Born ligt op amper 30 kilometer van Genk. De fabrieken van BMW draaien op volle toeren. De Duitse autobouwer verkocht vorig jaar 2 miljoen auto's, goed voor een stijging met 6,4 procent, waaronder 305.030 Mini's. Ook dit jaar verwacht BMW groei en om die extra productie op te vangen, doet het sinds 2012 een beroep op Nedcar. Vanaf de zomer verhuist ook een deel van de productie van Mini naar Born. Volgens een vakbondsman is de baan van de 1500 werknemers met het nieuwe contract gegarandeerd en kan dat aantal zelfs verdubbelen, want de fabriek zou tien jaar Mini's mogen bouwen.Dat werd niet bevestigd door de eigenaar van Nedcar, de familie Van der Leegte, die ook VDL Bus & Coach in Roeselare bezit. En bij BMW liet de directeur van Mini en Rolls-Royce, Peter Schwarzenbauer, vorige week verstaan dat de Duitse autobouwer beter op winstgevendheid kan mikken in plaats van volume. Maar hoop doet leven. De VDAB in Vlaams Limburg heeft speciale aandacht voor vacatures in Born. Vlaams minister-president Kris Peeters schreef een brief naar zijn Nederlandse collega Mark Rutte met de vraag om prioritair in Vlaams-Limburg te rekruteren als er een tekort aan arbeidskrachten opduikt.