Volgens de vereniging geeft het onderzoek van de Nederlandse Ondernemingskamer "meer dan genoeg voorbeelden van wanbeleid", aldus VEB-directeur Jan Maarten Slagter.

De VEB zal de ondernemingskamer in Amsterdam verzoeken wanbeleid vast te stellen door het Fortis-bestuur in de periode vanaf de overname van ABN Amro tot de nationalisatie van de belangrijkste bedrijfsonderdelen op 3 oktober 2008. Het Fortis-bestuur heeft beleggers "systematisch op het verkeerde been gezet ten aanzien van de financiële situatie van het concern", aldus Slagter.

Volgens de vereniging geeft het onderzoek van de Nederlandse Ondernemingskamer "meer dan genoeg voorbeelden van wanbeleid", aldus VEB-directeur Jan Maarten Slagter. De VEB zal de ondernemingskamer in Amsterdam verzoeken wanbeleid vast te stellen door het Fortis-bestuur in de periode vanaf de overname van ABN Amro tot de nationalisatie van de belangrijkste bedrijfsonderdelen op 3 oktober 2008. Het Fortis-bestuur heeft beleggers "systematisch op het verkeerde been gezet ten aanzien van de financiële situatie van het concern", aldus Slagter.