Maar de Belgen hebben zijn aanbod afgewezen, zo bericht het Financieele Dagblad vrijdag op zijn website.

Gimv verwierf in juni 2009 een belang van 42,5 procent in Claymount in Dinxperlo, leverancier van speciale kabels voor röntgenapparatuur. De onderneming -in 1984 opgericht door de vader van Tierie- biedt werk aan 150 man en boekte in 2008 een omzet van ruim 15 miljoen euro.

Nadat Gimv als aandeelhouder was toegetreden zijn fricties ontstaan over de uitwerking van de expansiestrategie. "Ik ben teleurgesteld in de relatie", verklaart Tierie.

Hij laat doorschemeren dat het bedrijf onvoldoende medewerking krijgt om te groeien. "Ik heb geen partner binnengehaald om tot stilstand te komen." Tierie heeft Gimv aangeboden de aandelen terug te kopen tegen een "iets lagere prijs" dan betaald is door de Belgische financier.

Gimv geeft echter geen krimp en ziet geen reden zijn aandeelhouderschap op te geven. Het past volgens een GIMV-woordvoerder niet bij de reputatie van het fonds om voortijdig uit bedrijven te stappen.

"Wij zijn een partij voor de lange termijn die het belang van de onderneming vooropstelt. We ondersteunen de groeiplannen, zij het met inachtneming van de spelregels. Acquisities moeten wel professioneel gebeuren, inclusief een compleet due diligence (boekenonderzoek)."

De GIMV-woordvoerder zegt te betreuren dat de onenigheid niet binnenskamers is gebleven.

Maar de Belgen hebben zijn aanbod afgewezen, zo bericht het Financieele Dagblad vrijdag op zijn website. Gimv verwierf in juni 2009 een belang van 42,5 procent in Claymount in Dinxperlo, leverancier van speciale kabels voor röntgenapparatuur. De onderneming -in 1984 opgericht door de vader van Tierie- biedt werk aan 150 man en boekte in 2008 een omzet van ruim 15 miljoen euro. Nadat Gimv als aandeelhouder was toegetreden zijn fricties ontstaan over de uitwerking van de expansiestrategie. "Ik ben teleurgesteld in de relatie", verklaart Tierie. Hij laat doorschemeren dat het bedrijf onvoldoende medewerking krijgt om te groeien. "Ik heb geen partner binnengehaald om tot stilstand te komen." Tierie heeft Gimv aangeboden de aandelen terug te kopen tegen een "iets lagere prijs" dan betaald is door de Belgische financier. Gimv geeft echter geen krimp en ziet geen reden zijn aandeelhouderschap op te geven. Het past volgens een GIMV-woordvoerder niet bij de reputatie van het fonds om voortijdig uit bedrijven te stappen. "Wij zijn een partij voor de lange termijn die het belang van de onderneming vooropstelt. We ondersteunen de groeiplannen, zij het met inachtneming van de spelregels. Acquisities moeten wel professioneel gebeuren, inclusief een compleet due diligence (boekenonderzoek)." De GIMV-woordvoerder zegt te betreuren dat de onenigheid niet binnenskamers is gebleven.