De vertrouwensbarometer staat nu op -4, hetzelfde peil als in februari 2020. In april en augustus gaf de barometer nog -26 aan. Dat was net geen diepterecord. In 1985 zakte de indicator tot -28.

Belgen zijn nu onder meer minder ongerust over een toename van de werkloosheid in de komende twaalf maanden. Ze denken ook meer te kunnen sparen.

De deelindicator die de verwachtingen over de werkloosheid peilt, noteert in maart op 37 tegenover 48 een maand eerder ( hier wijst een stijging op een minder gunstige ontwikkeling en een daling op een gunstiger ontwikkeling). De verwachtingen voor de financiële situatie blijven stabiel op 2. Wat het spaarvermogen van de Belgische gezinnen betreft, stijgt de deelindicator van 13 tot 18.

NBB
© NBB

.

De vertrouwensbarometer staat nu op -4, hetzelfde peil als in februari 2020. In april en augustus gaf de barometer nog -26 aan. Dat was net geen diepterecord. In 1985 zakte de indicator tot -28. Belgen zijn nu onder meer minder ongerust over een toename van de werkloosheid in de komende twaalf maanden. Ze denken ook meer te kunnen sparen.De deelindicator die de verwachtingen over de werkloosheid peilt, noteert in maart op 37 tegenover 48 een maand eerder ( hier wijst een stijging op een minder gunstige ontwikkeling en een daling op een gunstiger ontwikkeling). De verwachtingen voor de financiële situatie blijven stabiel op 2. Wat het spaarvermogen van de Belgische gezinnen betreft, stijgt de deelindicator van 13 tot 18..